test

Bojana Popović: Želim da Crna Gora bude domaćin olimpijskih kvalifikacija

Standard

17/12/2023

12:52

Crnogorske rukometašice su osvojile sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, savladale su Češku 28:24 u posljednjem meču na turniru.



“Lavice” su odigrale odličan turnir, a u aprilu 2024. ih čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre. Selektorka Bojana Popović vjeruje da naša država može da dobije domaćinstvo, čime bi šanse da se ode u Pariz bile mnogo veće…

Rivali su Slovenija, Paragvaj i poraženi iz meča za peto mjesto na SP, Holandija ili Njemačka.

“April je najvažniji, biće teško, ali tek treba da vidimo ko će biti domaćin. A domaćin uvijek ima malu prednost… Nadam se da ćemo kao Savez i država imati snage da dođemo do toga da se kvalifikacije igraju u Crnoj Gori. To bi nam puno značilo, svi znamo šta znači publika… I želim da apelujem na sve da nam daju podršku i da zajedno uđemo u taj projekat. To je moja želja, ali i želja svih igračica”, rekla je Bojana.

Zadovoljna je urađenim na SP, kao i u posljednjem meču.

“Lijepo je završiti turnir pobjedom i bez novih povreda, nakon one Martine. Ovaj meč je ponovo pokazao da su djevojke spremne i kada je teško i kada je neobičan termin, sve su dobile šansu i prezadovoljna sam kako je sve ispalo. Važno je i to što je ekipa podizala nivo igre kako je turnir odmicao, u tim teškim mečevima je bila prava, do posljednjeg trenutka bila u igri. Djevojke su dale sve, zaslužuju pohvale i treba da svi budemo ponosni na njih. Ovo je budućnost crnogorskog rukometa”, istakla je Bojana.

Izvor (naslovna fotografija):

EPA-EFE/Bo Amstrup

Ostavite komentar

Komentari (0)