test

Nije dovoljno ni pet razlike: Moćan start, pa slom “ajkula” protiv Srbije

Standard

21/07/2023

07:02

Vaterpolisti Crne Gore gubili su 'dobijene' mečeve od Srbije nekoliko puta, porazi na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2014. se teško zaboravljavaju, a nova generacija 'ajkula' potrudila se za još jednu bolnu, teško objašnjivu epizodu.



Selekcija Vladimira Gojkovića vodila je 5:0, pa 8:4 i sve to joj nije bilo dovoljno – naš tim je poražen nakon peteraca 17:15 i već u osmini finala ići će izvjesno na Hrvatsku. Ukoliko izgubi, ništa od Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara.

Da su pobijedili, što bi gotovo svaka ekipa dovoljno psihološki spremna za veliko takmičenje sigurno uradila u poziciji u kojoj se nalazila Crna Gora, išli bi na Japan i bili nadomak četvrtfinala.

U penal seriji Đuro Radović je pogodio prečku, a šut Dušana Matkovića odbranio je Mitrović.

Precizni su bili Perković i Vidović, a kod Srbije Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić.

Spektakularno je Crna Gora odigrala prvih pet minuta meča, djelovala kao što nije odavno, naročito u napadu, i stekla gotovo nestvarnih 5:0.

Prvi pogodak dao je Mačić, pa su se upisali Vasilije i Đuro Radović, Averka je u napadu s igračem više povisio na 4:0, da bi Matković na 3,23 do kraja prve četvrtine pogodio za “plus 5”.

Srbija je tek poslije pet minuta igre zatresla mrežu, strijelac je bio Jakšić, da bi Vučinić iz kontre smanjio smanjio na 5:2.

Odgovorio je Čučković sjajnim golom, da bi konačan rezultat prve četvrtine postavio Ubović i potvrdio da se Srbija budi.

“Ajkule” nijesu zadržale ritam sa starta meča, Jakšić je na startu drugog priroda smanjio na samo 6:4, a potom Mitrović odbranio peterac Duru Radoviću.

Bio je to loš momenat naše selekcije, koja je ipak pronašla izlaz iz situacije i parabolom Ukropine, pa pogotkom Matkovića, uz nekoliko odbrana Tešanovića, povela 8:4 na 3,39 minuta do poluvremena.

Ipak, opet su se dogodili “crni minuti”, koje su dominantno izazivala dva igrača Srbije. Jakšić je realizovao peterac, a Vučinić s dva gola donio “delfinima” samo gol zaostatka.

Vasilije Radović je poslije dva minuta u trećoj četvrtini povisio na 6:4, Averka je na isteku napada s igračem više zatresao mrežu za 10:7, ali ni to nije bilo dovoljno da se prelomi meč.

Đorđu Vučiniću je sve polazilo za rukom, s dva pogotka je vratio Srbiju na samo gol minusa, da bi Matković s igračem više, pa Tešanović s dvije odbrane, donijeli Crnoj Gori, činilo se, mir uoči posljednjih osam minuta – 11:9.

Nije, međutim, moglo da ide glatko jer je Rašović s igračem više smanjio, a nakon prvog pogotka Perkovića peterac je realizovao Drašović.

Ranđelović je 4,58 do kraja donio prvo izjednačenje, Crna Gora ređala loše napade, što nije moglo da prođe nekažnjeno – Radulović je 1,18 do isteka meča donio Srbiji prvo vođstvo.

“Ajkule” su dobile napad za peterce 34 sekundi prije kraja koji je efektnim pogotkom završio Aleksa Ukropina (13:13), da bi na drugoj strani Tešanović zaustavio šut Radulovića i odveo meč u penal seriju.

Drama nije imala srećan kraj, a ekipa sa padovima kakve ima Crna Gora to nije ni zaslužila.

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (1)

dragan p nk

21 Jul. at 12:37

svi crnogorci i hrvati su otjerani iz reprezentacije crne gore.gojković i rukovodstvo vaterpolo i plivačkog saveza crne gore su sramota za crnu goru.to je obična b ili rezervna reprezentacija srbije i ništa više od toga.mi crnogorci ne navijamo za takve ljude i za takvu reprezentaciju.mi hoćemo pravu reprezentaciju crne gore a ne ovu oslobođenu od crnogoraca.platiće svi koji na ovakav način blamiraju,ponižavaju i urušavaju našu crnu goru.pozzdrav za braću i sestre crnogorce i crnogorke.živjeli