test

Novak Đoković peti put najbolji sportista svijeta

Standard

22/04/2024

21:31

Najveći teniser svijeta svih vremena Novak Đoković dobio je još jedno veliko priznanje – srpski igrač peti put izabran je za najboljeg sportistu svijeta za 2023. godinu, na ceremoniji koja je večeras održana u Madridu.

Nagradu Laureus zaslužio je nakon tri Grend slem titule u prošloj godini, u kojoj je mogao i da kompletira sve četiri najveće titule, ali je u tijesnom finalu Vimbldona izgubio od Karlosa Alkarasa.

“Nerealno je da ovu nagradu dobijam od mog sportskog heroja i velikog prijatelja, nekog na koga se ugledam i u životu i sportu, Toma Brejdija. U posljednjih sat i po vremena sam vidio ovdje nevjerovatne sportiste. Svi oni inspirišu ljude u cijelom svijetu, skokom, pasom, košem, golom… Čestitam svima na nominacijama. Laureus je specijalna organizacija i počastvovan sam što sam još 2012. prvi put dobio ovu nagradu. Biti dio nečega što ujedinjuje svijet je fantastično. Djeci na ovaj način pokazujemo kako treba da se ponašamo u životu, bez obzira na boju kože, jezik. Sport ima snagu da inspiriše i ujedini ljude”, rekao je Đoković.

Đoković se na ovaj način izjednačio sa Rodžerom Federerom, koji je takođe pet puta osvajao Laureus.

On je i rekorder po broju sedmica na vrhu ATP liste, trenutno je na koti 422, a ima i najviše Grend slem titula u istoriji tenisa, 24.

Izvor (naslovna fotografija):

Laureus

Ostavite komentar

Komentari (0)