test

Pozadina haosa na meču u Turskoj: Napadnuti igrači kurdskog kluba, letjeli i noževi

Standard

06/03/2023

17:58

Nogometna utakmica u Bursi pretvorila se u pravi haos nakon što su navijači domaćeg Bursaspora tokom svih 90 minuta pravili nezapamćene nerede.Bursaspor i Amedspor sastali su se u duelu treće lige Turske, a meč je obilovao incidentima. Na društvenim mrežama objavljeni su videosnimci koji pokazuju domaće navijače kako bacaju predmete poput flaša s vodom, petardi i pirotehnike te čak noževa u pravcu gostujućih igrača.

Na zvaničnoj stranici Amedspora podijeljen je video u kojem su domaći navijači utrčali na teren i napali igrače gostiju dok su se zagrijavali.Posebno zabrinjavajuća fotografija je ona na kojoj se vidi kako jedan od službenika podiže nož s travnjaka.Iz Amedspora tvrde da se nasilje nastavilo i nakon zvižduka za kraj utakmice. Objavili su niz fotografija na kojima se vide povrede igrača.

Prema navodima britanskih medija, tokom utakmice bilo je antikurdskih skandiranja jer je Amedspor klub iz grada Diyarbakir, najvećeg turskog grada s većinski kurdskim stanovništvom.

Ubrzo je stigao odgovor iz Bursaspora. Iz domaćeg kluba podijelili su snimak napada na svoje igrače tokom prve utakmice kada je Amedspor bio domaćin.

Ostavite komentar

Komentari (0)