test

Rukometašica Dijana Mugoša: San mi je da igram za reprezentaciju Crne Gore

Standard

13/02/2019

16:01

Crnogorska rukometašica Dijana Mugoša, koja igra na poziciji lijevog krila u slovačkom prvoligašu “Luventa Mihalovce”, ispričala je za Standard kako je počela njena karijera, gdje bi voljela da zaigra nakon isteka ugovora, kao i o iskustvima u Slovačkoj.

Kako i večina njenih kolega, tako je i Dijana, svoju karijeru započela još u Osnovnoj školi, i to na promotivnom času rukometa.

“U školi smo imali čas rukometa sa trenerima koji su došli da promovišu rukomet. Svidjelo mi se i počela sam da treniram. Moj prvi klub je bio “Auto Rex”, poslije toga sam prešla u Budućnost i prošla sve, učila od pravih trenera, i to najbolju školu rukometa”, ispričala je Mugoša. 

Do septembra prošle godine, Dijana je igrala u Turskoj za klub “Ardesen”.  

“Igrala sam EHF CUP i dostigli smo najveći rezultat kluba do sada, a to je polufinale. Nakon toga sam došla u Slovačku, klub “Luventa Mihalovce” gdje igram “Mol Ligu”. Igrali smo i EHF kup, ali smo u drugom kolu ispali. Pored toga bivša sam rukometašica Bisera i Danilovgrada”, kaže Mugoša. 

download 1

Svaki novi trening, novo je iskustvo,a kako kaže treneri u timu u kojem je sada, posovećeni su podjednako svakoj igračici.

“U Slovačkoj sam zadovoljna. Napredovala sam igrački, trener se posvećuje odbrani i individualnom radu što meni odgovara kako bih brže napredovala i bila spremna za veće ciljeve. San mi je da jednog dana zaigram za reprezentaciju. Nadam se da će me opet pozvati. Svaki sportista to očekuje, ali kao što sam već rekla, moje je da radim i da napredujem, i čekam šansu”, rekla je Mugoša.

O povratku u Crnu Goru još ne razmišlja, jer misli da još je rano. 

“Imam 23 godine, smatram da sam tek počela da gradim nešto. Nadam se da ću ovako i nastaviti, pa ako Bog da nekad i da se vratim. Moje je da radim, a ostalo ce doći”, dodala je rukometašica.

K.P.

 

Ostavite komentar

Komentari (0)