test

Zagrebački Dinamo osudio incidente u Atini

Standard

08/08/2023

11:00

Zagrebački fudbalski klub Dinamo osudio je danas incidente koji su se dogodili u Atini uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između tog tima i AEK-a u kojima je jedna osoba stradala, a najmanje osam ih je povređeno.

“Dinamo najoštrije osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izvještajima grčke policije i grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima AEK-a. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica”, navodi se u saopštenju Dinama, prenosi Hina.

Grčki navijač atinskog fudbalskog kluba AEK izboden je noćas nožem u tuči sa navijačima hrvatskog kluba Dinamo Zagreb i podlegao je povredama, saopštila je ranije danas grčka policija.

Najmanje osam osoba je povrijeđeno, tri Grka i pet Hrvata, u tuči navijača dva kluba prije meča koji treba da se odigra večeras na AEK-ovom stadionu Nea Filadelfija u predgrađu Atine.

Grčka policija je dodala i da je privela 96 osoba poslije nasilnih sukoba navijača.

“Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. Dinamo ovim putem želi da izrazi iskreno saučešće porodici preminule osobe”, naveo je zagrebački klub.

Dinamo je još jednom pozvao svoje navijače da ne putuju na utakmicu u Grčku, s obzirom da je Evropska fudbalska unija (Uefa) u dogovoru sa policijom donijela odluku da se oba meča igraju bez gostujućih navijača.

“Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promociji fer-pleja, sporskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju bezbijednost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture”, naveo je Dinamo u saopštenju.

Utakmica između AEK-a i Dinama trebalo bi se igra večeras od 20.45.

Izvor: Beta
Izvor (naslovna fotografija):

Dinamo Zagreb

Ostavite komentar

Komentari (0)