test

Dačić: Španski sud odobrio izručenje osumnjičenog za ubistvo škaljaraca u Atini

Standard

27/05/2024

22:10

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sud u Španiji odobrio izručenje Milinka Brašnjovića Srbiji.

„On je osumnjičen kao jedan od direktnih izvršilaca ubistva u Atini Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 2020. godine. Brašnjović je uhapšen 27. februara ove godine u Španiji u zajedničkoj akciji pripadnika srpskog SBPOK-a i pripadnika Nacionalne policije Španije,” izjavio je ministar Dačić.

Podsjećamo, visokorangirani članovi škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su 2020. godine u Atini kada su u restoran uletjela četvorica maskiranih napadača i iz kalašnjikova pucali u pravcu stola za kojim je sedjelo četvoro ljudi, a među njima i Dedović i Stamatović.

Igor Dedović je ranije u srpskim i crnogorskim medijima povezivan sa ubistvom vođe navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, koje se oktobra 2016. dogodilo u Beogradu. Stanković je u medijima povezivan sa kavačkim klanom sa kojim škaljarski ima brojne sukobe od 2014. godine.

Izvor: n1
Izvor (naslovna fotografija):

Ivica Dačić

Ostavite komentar

Komentari (0)