test

Dodik stao na stranu svog savjetnika, tvrdi da Momčilo Mandić laže

Standard

18/09/2023

20:02

Nakon tvrdnje da je Branislav Okuka, savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika, potegao pištolj na Momčila Mandića, oglasio se Dodik.

Dodik je stao na stranu Okuke.

“Prosto je nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve. Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina”, kazao je on.

Dodik je rekao da je Mandić sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao.

“Činjenice su jasne i dokumentovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po RS kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti. Apsurdno je dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića. Prvi je RS natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti. RS je bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze”, izjavio je Dodik.

Ostavite komentar

Komentari (0)