test

Grlić Radman: Protjerujemo srpskog diplomatu

Standard

21/11/2023

15:18

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman zakazao je pres konferenciju na kojoj je govorio o protjerivanju hrvatskog diplomate iz Srbije.

“Predvidjeli smo eskalaciju, ali ne i ovakav radikalan potez, to nije uobičajeno”, rekao je Grlić Radman o srpskom protjerivanju hrvatskog diplomate, prvog sekretara ambasade Hrvatske u Srbiji Hrvoja Šnajdera.

Grlić Radman je rekao da je Hrvatska preuzela recipročnu mjeru.

“Odlučili smo da se savjetnik ambasade Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata Hrvatske. Nota je uručena ambasadorki i u njoj se navodi da savjetnik mora napustiti teritoriju RH”, rekao je.

Grlić Radman je kazao i kako odbacuju osnove po kojima je protjeran hrvatski diplomata iz Srbije.

“Hrvatskom ambasadoru nije dat razlog, rečeno je da nije nužno reći razlog. Mi ne znamo razloge odluke, tim više je to zabrinjavajuće”, kazao je.

Na pitanje o napisima srpskih tabloida da je hrvatski diplomata protjeran pod optužbana za špijunažu, rekao je: “Nisu ga protjerali mediji, nego ministarstvo vanjskih poslova Srbije. Oni nisu izrazili razloge, oni su naši partneri za komunikaciju, to je za nas relevantno. A ostale špekulacije, kako kome odgovara”.

“Ovo nismo očekivali, od Srbije smo očekivali pruženu ruku. Srbija je tako postupila, mi smo samo odgovorili recipročno”, rekao je.

Izvor: index.hr
Izvor (naslovna fotografija):

Ministar Gordan Grlić Radman; Hina

Ostavite komentar

Komentari (0)