test

VIDEO Indijski voz prošao pet stanica bez mašinovođe

Standard

26/02/2024

08:39

Indijske željeznice naredile su istragu nakon što je teretni voz prešao više od 70 km bez mašinovođe. Videozapisi podijeljeni na društvenim mrežama prikazuju voz kako velikom brzinom juri pored nekoliko stanica.Izvještaji kažu da je voz u nedjelju vozio bez vozača od Katue u Jamu i Kašmiru do okruga Hošiarpur u Punjabu. Željeznica kaže da je voz zaustavljen i da niko nije povrijeđen.

Zvaničnici su novinskoj agenciji Press Trust of India (PTI) rekli da se incident dogodio između 7:25 i 09:00 sati po lokalnom vremenu u nedjelju. Voz od 53 vagona, koji je prevozio iverice, bio je na putu za Punjab iz Jamua kada se zaustavio u Kathui radi promjene posade.

Zvaničnici kažu da se počeo kretati niz padinu na željezničkoj pruzi nakon što su mašinovođa i njegov pomoćnik sišli. Voz se kretao brzinom od gotovo 100 km/h i uspio je da pređe oko pet stanica prije nego što je zaustavljen.

Ubrzo nakon što su upozoreni na voz u pokretu, dužnosnici su zatvorili željezničke prelaze duž njegove putanje.

“Voz je zaustavljen nakon što je službenik željeznice postavio drvene blokove na tračnice kako bi zaustavio voz”, rekli su zvaničnici PTI-ju. Drveni blokovi pomogli su smanjiti brzinu vlaka.

Zvaničnici su za PTI rekli da pokušavaju identifikovati tačan razlog kretanja voza nakon što se zaustavio u Kathui kako bi se izbjegli takvi incidenti u budućnosti.

Izvor: Klix.ba
Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)