test

Policajac iz Šarićeve grupe uz jemstvo izlazi iz pritvora

Standard

16/10/2023

17:05

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je na suđenju Darku Šariću i optuženim pripadnicima njegove grupe ukinut pritvor policajcu Danilu Stojanoviću koji je položio jemstvo sudu.Stojanovićev branilac Vladan Živković je sudu dostavio dokaz da je Stojanović priložio stavio pod hipoteku nekretninu u iznosu od 102.000 eura i dodao 48.000 eura u vidu gotovog novca kao jemstvo da mu se ukine pritvor.

Sudija je zatim rekao da će poslati dopis da se Stojanović pusti iz pritvora.

Tokom današnjeg suđenja prikazana je foto dokumentacija MUP-a u Valjevu koja se dovodi u vezu sa postavljanjem bombe pod automobil Gorana Nikolaševića, koji je takođe bio svjedok u postupku protiv Šarića.

Prikazane su fotografije kola Uroša Radovanovića, u kojima se nalazila garderoba, kaciga, obuća, šibice, upaljač i druge stvari, dok je Radovanović tvrdio da garderoba nije njegova i da ne zna čija je.

Od Radovanovića su oduzeta i tri telefona, od kojih je jedan bio sa kriptovanom aplikacijom “Sky”, na šta je njegov branilac Stefan Jokić rekao da će odbrana predložiti stručnog savjetnika, koji će pričati o vještačenju tih telefona.

Prikazani su i snimci sa nadzornih kamera na kojima se vidi kako muška osoba 9. avgusta 2020. godine prilazi Nikolaševićevom automobilu, stavlja neki predmet na haubu, pali ga i odlazi.

Nakon desetak sekundi taj predmet je ekplodirao i oštetio automobil, dok je Radovanović rekao da se on ne nalazi na snimku.

Šarić se tereti da je naložio pripadnicima svoje grupe da podmetnu eksploziv na Nikolaševićeva kola, kako bi diskreditovali Joksovića kao svjedoka, koga je Nikolašević ranije prijavio da sumnja da planira njegovo ubistvo.

Za postavljanje eksplozije optužnicom se tereti Marko Vukić, dok mu je kako se sumnja Radovanović čuvao stražu.

Radovanović je rekao danas da ima alibi za tu noć u telefonu, odnosno da je bio sa jednom devojkom.

Na kraju suđenja Đorđe Tomić, branilac Dejana Lazarevića predložio je sudu da se Lazareviću ukine mjera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Stefan Jokić, Radovanovićev branilac je predložio sudu da se njemu ukine pritvor i odredi mjera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Jedan od optuženih policajaca Milutin Radovanović pušten je prije nekoliko dana iz pritvora uz jemstvo od 130.000 eura.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnog djela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Izvor: insajder.net/Tanjug
Izvor (naslovna fotografija):

Darko Šarić; Anadolija

Ostavite komentar

Komentari (0)