test

Presuda optuženima za pomaganje u ubistvu Ivanovića 28. juna

Standard

22/06/2024

16:32

Presuda optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića biće objavljena 28. juna, saopšteno je iz Osnovnog suda u Prištini, nakon što je suđenje završeno iznošenjem završnih riječi tužilaštva i odbrane.

Jovana Filipović, advokat sekretarice ubijenog Silvane Arsović, ističe da je odbrana detaljno obrazložila nepostojanje dokaza koji potvrđuju optužnicu. Silvana Arsović je, kako tvrdi, u čitavom postupku oštećena strana.

“Najbliži saradnici i prijatelji dali su iskaz koliko je ona bila posvećena i lojalna i kao takva siguno nije mogla da bude izvšilac djela koja joj se stavljaju na teret niti je imala bilo kakav motiv za izvršenje tog djela“, rekla je Filipovićeva.

Tokom iznošenja završne reči tužilac Berim Ćerkini je rekao da je Specijalno tužilaštvo u Prištini zbog nedostatka dokaza odustalo od krivičnog gonjena optuženog Radeta Basare koji se tererti za saučesništvo u sličaju ubistva Olivera Ivanovića.

Treća dopunjena optužnica za njegovo ubistvo podignuta je 2020. godine. Optužnica nije podignuta protiv izvršioca ili nalogodavca, već protiv lica koja su navodno bila dio organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića.

Za umiješanost u ubistvo Olivera Ivanovića, pored Silvane Arsović, optuženi su i Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković i Žarko Jovanović i oni se brane sa slobode.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sjedišta svoje stranke Građanska inicijativa Sloboda, demokratija, pravda u Kosovskoj Mitrovici, a sudski proces je počeo u julu 2021. godine.

Izvor (naslovna fotografija):

Oliver Ivanović, M. Milenković /Vreme

Ostavite komentar

Komentari (0)