test

Sarajevo: Dva učenika izbodena, treći osnovac uhapšen

Standard

28/05/2024

21:11

Dva učenika devetog razreda Osnovne škole `Behaudin Selmanović` u Sarajevu zadobila su povrede oštrim predmetom, a maloljetni izvršilac, pomenutog djela, takođe učenik devetog razreda je uhapšen u popodnevnim satima, saopšteno je iz MUP-a KS. “Danas oko 13.15 sati, osoblje Osnovne škole ‘Behaudin Selmanović’ obavijestilo je PU Novi Grad da je jedan učenik zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio njegov vršnjak, takođe učenik”, navodi se u saopštenju.

Povrijeđenom učeniku je, kako se dodaje, pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

 “Povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik IX razreda i njemu su konstatovane lakše povrede”, navodi se u saopštnju u kojem se dodaje da je uviđajem rukovodila tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“U poslijepodnevnim satima, maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju i Lakša tjelesna povreda i nad njim se vrši kriminalistička obrada”, precizira se u saopštenju MUP-a KS.

Kako su istakli u saopštenju, s obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnicima, Uprava policije i KTKS više detalja neće saopštavati.

Izvor: Radio Sarajevo
Izvor (naslovna fotografija):

MUP KS / MUP KS / Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)