test

Šefica UNICEF-a pozvala na prestanak besmislenog ubijanja djece u Rafahu

Standard

27/05/2024

22:00

Slike spaljene djece i porodica iz bombardiranih šatora u Rafahu šokiraju nas sve, napisala je izvršna direktorica UNICEF-a Catharine Russell na društvenoj mreži X

Izvršna direktorica Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) Catherine Russell pozvala je danas na prekid besmislenog ubijanja djece nakon izraelskog zračnog napada na šatore u kojima su smješteni raseljeni Palestinci u Rafahu na jugu Pojasa Gaze, javlja Anadolu.

“Slike spaljene djece i porodica iz bombardiranih šatora u Rafahu šokiraju nas sve. Ubijanje djece koja su se sklonila u improvizirane šatore je nesavjesno“, napisala je Russell na društvenoj mreži X.

Upozoravajući na ozbiljnost situacije, šefica UNICEF-a je rekla da svijet već duže od sedam mjeseci svjedoči tragediji u Pojasu Gaze.

Russell je pozvala na trenutni prekid vatre, bezuslovno oslobađanje svih talaca i okončanje besmislenog ubijanja djece.

Najmanje 40 ljudi je ubijeno, a više je povrijeđeno u jučerašnjem izraelskom zračnom napadu na naselja i kamp za raseljene osobe u Rafahu.

Napad se dogodio u blizini logističke baze Agencije UN-a za palestinske izbjeglice (UNRWA) u Tal al-Sultanu.

Izrael je ubio više od 36.000 Palestinaca u Pojasu Gaze u kontinuiranim napadima koji su počeli 7. oktobra prošle godine, a većinu žrtava čine djeca i žene.

Izvor: AA
Izvor (naslovna fotografija):

Hani Alshaer/AA

Ostavite komentar

Komentari (0)