Izvor:Agencije

Srušio se avion kod Kavale u Grčkoj, letio iz Srbije za Jordan, navodno je prevozio oružje

Kargo avion koji je letio iz Srbije za Jordan srušio se u subotu veče oko 23 sata u blizini Kavale na sjeveru Grčke, oabjavio je na Twitteru Flightradar24.

Kargo avion koji je letio iz Srbije za Jordan srušio se u subotu veče oko 23 sata u blizini Kavale na sjeveru Grčke, oabjavio je na Twitteru Flightradar24.

Prema pisanju grčkih medija, riječ je o srpskom avionu koji je nosio municiju, te da su se zbog toga odjekivale eksplozije.

Državna televizija ERT javila je da je riječ o ukrajinskom avionu Antonov 12, koji je, prema riječima mještana, već bio u plamenu prije nego što se srušio.

Katimereini piše da je kargo avion poletio iz Srbije za Jordan i da je bio na transportnom letu. Flightradar24 navodi da je let bio na putu od Niša do Amana, kada je skrenuo nazad ka kopnu, na pola puta preko Egejskog mora.

Prema podacima komandanta CAA Konstantinosa Licarakosa, letjelica koja je vjerovatno teretna i koja se srušila 40 kilometara od aerodroma Kavala na letu iz Srbije za Jordan, prijavila je štetu u atinskom FIR-u i željela da sleti u Kavalu.

Međutim, letjelica se srušila, prenosi Protothema.

Izvještaji pokazuju da je avion izgubio četvrti motor u vazduhu i da se zapalio.

Mediji javljaju da je pilot prijavio da mu otkazuje motor i dobio je dozvolu za slijetanje na aerodrom u Kavali, ali se letjelici izgubio trag deset nautičkih milja zapadno od tog grada.

Prema podacima Službe civilnog vazduhoplovstva, riječ je o letjelici koja je obavljala komercijalni teretni let, a u njoj se nalazila samo posada, javlja Ta Nea. Međutim, druge informacije sugerišu da je, pored posade, možda prevozio još ljudi.

Grčki mediji pišu i da je moguće da je avion prevozio municiju, te da su se zato čule eksplozije. Nadležni su tražili evakuaciju građana iz tog područja, zbog toksičnih gasova nakon pada aviona.

U okolnim mjestima prekinuto je snabdevanje električnom energijom.

https://twitter.com/PShermanWall/status/1548411130761994240?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1548411130761994240%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cdm.me%2Fsvijet%2Fevropa%2Fsrusio-se-kargo-avion-u-grckoj-letio-iz-srbije-za-jordan-navodno-je-prevozio-oruzje%2F

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Turista iz Rusije stradao u napadu ajkule u Hurgadi

Incident se dogodio na plaži jednog hotela, prenose ruski mediji, koji navode da je žrtva njihov državljanin.

Dojava o bombi u zgradi u kojoj su Vrhovni,...

Zgrada u kojoj se nalaze Vrhovni, Apelacioni i Viši sud u Podgorici danas je evakuisana, zbog dojave...

Za parlamentarne izbore 1,3 miliona eura iz budžetske rezerve

„Imajući u vidu da ti troškovi nijesu mogli biti planirani Zakonom o budžetu, Vlada je, na zahtjev...

Kristofer Hil: Srbija je naš partner, pitanje da li...

Hil je rekao i da je Srbija u procesu aktuelne krize na Kosovu konstruktivan partner, ali da...

Od zimnica do stanova, preko plata, obećavaju u Crnoj...

Ekonomski analitičar Vasilije Kostić ističe za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je javnost preplavljena ponudama i nekom “takozvanom socijalnom...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare