test

Uhapšen traženi ubica: Pravio se gluvonijem 20 godina

Standard

21/05/2024

22:55

​Krajem maja 2004. godine, čovjek po imenu Sjao žestoko se posvađao s komšijom u kineskom selu Oumio Dadžing. U jednom trenutku, navodno, dohvatio je lopatu i udario ga po glavi.

Udarac je bio dovoljno jak da usmrti nesrećnog komšiju, a Sjao je iste večeri pokupio stvari, napustio ženu i 11-godišnje dijete. Nije želio da završi u zatvoru, ili dobije smrtnu kaznu.

Sjao je nestao bez traga, a zapravo je stigao u pokrajinu Fuđen na jugoistoku zemlje, prenosi “Oddity Central”.

U zabačenom planinskom kraju bavio se skupljanjem sekundarnih sirovina, a pravio se gluvonijem i sa ljudima komunicirao pomoću znakova.

Godine su prolazile, ali policija nije odustala od potrage za osumnjičenim ubicom. S druge strane, Sjao je bio pažljiv i nikada nije kontaktirao porodicu. Perfektno je glumio osobu s invaliditetom, i tako 20 godina.

Prošlog mjeseca, policija je privela gluvonijemog čovjeka u okrugu Anksi, pošto se potukao s lokalnim mještanima. Ubrzo je pušten, ali su njegove fotografije završile u nacionalnoj bazi.

Tada je neko shvatio da skupljač sekundarnih sirovina podsjeća na osumjičenog ubicu iz sela Oumio Dadžing. Otvorena je nova istraga i Sjao je završio u stanici.

Kada su ga pronašli, čuvari reda su postavili direktno pitanje “da li dolazi iz pokrajine Šensi”, a on je samo izustio “da”.

Kasnije je ispričao da se suzdržavao od govora dvije decenije i osjećao da će poludjeti.

“Kada sam otišao, sin je imao 11 godina. Poslije ovog vremena, pitam se kako je moja porodica”, kazao je.

Sjao je pokazao policajcima gdje je napao komšiju kobne večeri. Očekuje ga zatvoska kazna, prenosi “Telegraf”.

Ostavite komentar

Komentari (0)