test

VIDEO: Junaci doba zlog: Svetlana Ceca Ražnatović

Standard

14/07/2021

09:38

U serijalu 'Junaci doba zlog' koji se emituje na N1 u kojem je bila riječ o Svetlani Ražnatović pod nazivom 'Srpska majka', u produkciji JSP Jovane Polić, između ostalog, javnost je imala priliku da se podsjeti kriminalne prošlosti pomenute pjevačice.

Prije nego što je emisija stigla na sto montažera, tim folk pjevačice zaprijetio je najprije redakciji TV N1, potom i JSP da će: “Svetlana Ražnatović biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i djelo”, piše Nova.rs.

Epizoda „Srpska majka“ je emitovana, a nakon priče o Arkanu, njegovom djelovanju na ratištu, ubistvu, kao i o tome kako je od Svetlane Ražnatović napravio najslušaniju pjevačicu u Srbiji i regionu, u pomenutoj emisiji bilo je riječi o njenoj kriminalnoj prošlosti.

  1. godina – Pucnjava u Stupici

Prvo je pomenuta njena sprega sa Zemunskim klanom na čijem je čelu bio Dušan Spasojević Šiptar. Naime, nakon proslave Svetlaninog rođendana u „Stupici“, došlo je do incidenta i pucnjave u kojoj je učestvovao Milorad Ulemek Legija. Nakon toga, Legija je napustio MUP u kojem je do tada bio komandir Specijalnih jedinica.

„Upravo se Legija navodi kao spona između Cece i Zemunskog klana. Bilo je riječi da im je prodala dio kluba i dala milione za zaštitu“, rekao je Vojislav Tufegdžić novinar.

  1. godina – Ubistvo blizu kuće u Ljutice Bogdana

Novembra 2002. godine u blizini kuće u Ljutce Bogdana desila su se dva ubistva, likvidirani su Željko Škrba i Zoran Batočanin. Navodno je Šiptar tada pozvao Cecu da proveri šta se dešava u komšiluku. Prema drugoj priči u tom trenutku u njenoj kući su bili Miloš i Aleksandar Simović.

  1. godina – Veza sa ubistvom Đinđića i hapšenje

Pet dana nakon ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine, opkoljena je kuća Ražnatovića u Ljutice Bogdana. Svetlana je tada dala iskaz, a potom je u kući nađeno oružje, utvrđene su mahinacije zbog prodaje fudbalera…

„Ona je uhapšena zbog saradnje sa Zemunskim klanom“, rekao je novinar Vuk Cvijić i dodao da je istragu vodio Dragan Karleuša, otac pjevačice Jelene Karleuše.

Njegova specijalnost je bila ilegalna trgovina antikvitetima. Takođe, tražili su nakit koji je Interpol tražio. Govorkalo se da je u kući nađena i Renoarova slika.

Takođe, te godine je bila priča da je Spasojević tražio od Svetlane da mu bude alibi za ubistvo Đinđića.

Uhapšena je u parilu 2003. u akciji „Sablja“. U pritvoru je provela 121 dan, od čega je 10 štrajkovala glađu.

  1. godina – Prljavih milion eura

Svjedok saradnik Zoran Vukojević rekao je da je Ceci odnio oko milion „prljavih“ eura.

  1. godina – Tipovanje otmice Željka Mitrovića

Na suđenju Zemunskom klanu otkriveno je da je tipovala otmicu Željka Mitrovića. Tada joj je on zabranio da se pojavljuje na njegovim televizijama.

  1. godina – Nanogica i obustava finansijske istrage

Dobila je vizu za Australiju, iako to do tada nije mogla. Svi su mislili da se neće vratiti u Srbiju, jer su je teretili za prodaju 10 Obilićevih fudbalera. Poslije dizanja optužnice, naložena je finansijska istraga. Međutim, sklopljena je nagodba da Svetlana plati milion i po eura u tri rate i potom odradi godinu dana kućnog pritvora sa nanogicom. Potom je obustavljena finansijska istraga

Izvor: nova s
Izvor (naslovna fotografija):

N1

Ostavite komentar

Komentari (0)