test

(VIDEO) Premijer Slovačke Robert Fico teško ranjen u pucnjavi, uhapšen napadač

Standard

15/05/2024

16:14

Premijer Slovačke Robert Fico upucan je danas sa više hitaca u Handlovi, gradu koji se nalazi 150 kilometara od Bratislave, posle sastanka vladinog kabineta, potrvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke.

Prema pisanju medija, napadač je 71-godišnji muškarac koji je odmah uhapšen.

Robert Fico je u životnoj opasnosti, poručeno je ispred slovačke Vlade. Prethodno su slovački mediji objavili da Fico trenutno nije životno ugrožen, međutim vijset je demantovana.

On će helikopterom biti transportovan u grad Banska Bistrica.

Jedan od svjedoka rekao je za Reuters da je čuo nekoliko pucnjeva i da je vidio da je policija privela jednog čovjeka. On je takođe dodao da je vidio kako obezbjeđenje jednu osobu ubacuje u auto i kako veliko brzinom odlaze odatle.

Prema pisanju medija u Slovačkoj, napadač je pozvao Fica nakon čega je otvorio vatru.

Pojedini svjedoci navode i kako su vidjeli da je Fico ranjen u grudi i u stomak.

Fico je upucan u gradu 150 kilometara od Bratislave, nakon sastanka kabineta. Napad se dogodio kada je premijer Slovačke prišao građanima.

Svjedokinja atentata na Roberta Ficu za Reuters je izjavila da su mnogi ispred Doma kulture gdje je prethodno održana sjednica Vlade, čekali premijera da se rukuju i fotografiraju s njim.

“Jako mi je žao što policija nije provjerila sve nas koji smo stajali od deset sati. Išli smo da se rukujemo sa gospodinom Ficom, slikala sam ga kada je izašao iz zgrade, dugo smo čekali, bili smo uzbuđeni, htjeli smo da se rukujemo sa njim, čak i jedan čovjek pored mene”, kazala je svjedokinja.

“Mislili smo da se neko našalio i bacio petardu na zemlju, to je bila moja prva reakcija. Čula sam tri pucnja, brzo jedan po jedan kao kada bacaš petardu na zemlju. Vidjela sam ogrebotinu na glavi i onda je pao pored zaštitne ograde. Mislim da je ovo noćna mora, reći ću vam, mislim da se neću probuditi iz ovoga i da se ovako nešto ne može desiti u Slovačkoj, rekla je svjedokinja.

Nakon toga se čulo nekoliko pucnjeva.

Ostavite komentar

Komentari (0)