test

Vučić najavio konsultacije o novoj vladi od ponedjeljka

Standard

20/02/2024

22:30

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da od ponedjeljka kreće u konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju i da će poslije toga biti spreman, kako je rekao, da odredi mandatara za sastav nove vlade te zemlje. Da li će biti izbora u Beogradu znaće se 1. marta, napomenuo je.

”Ušli smo u važne procese, odlučujuće za formiranje nove vlade i skupštine”, rekao je Vučić, prenosi RTS.

Istakao je da se nada da će taj postupak biti završen relativno brzo.

”Dakle, sada kada su mandati u Narodnoj skupštini verifikovani i uvjeren sam da taj posao možemo da uradimo relativno brzo i potpuno efikasno”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da je svima jasno da je birački spisak dostupan. 

”Svaki čovjek može da provjeri da li je upisan u birački spisak, ali birački spisak je dovoljan razlog za pravdanje sopstvenih neuspjeha”, rekao je Vučić.

Vučić je komentarisao kritike Evropskog parlamenta.

”O tome ne mislim ništa, prva stvar koju možete da pročitate u izvještaju je da sam ja zloupotrijebio izbore”, kaže Vučić.

Poslanici Evropskog parlamenta su 8. februara u Strazburu usvojili Rezoluciju, kojom pozivaju na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Vučić je napomenuo da su izbori raspisani na zahtjev opozicije i dodao da su tražili beogradske i republičke izbore, a da su dobili i pokrajinske. Istakao je da je riječ o “notornoj laži Evropskog parlamenta”, piše RTS.

Naredne sedmice članovi koalicije “Srbija protiv nasilja” putuju u Brisel, gdje će se sastati sa predstavnicima Evropske komisije, od koje se očekuje da pokrene istragu o izborima. Nakon toga planirana je posjeta Parizu, a zatim će svoje nalaze o izbornoj krađi opozicija predstaviti i članovima parlamenata i Vlada mnogih država članica Evropske unije.

Izvor: RTS/N1
Izvor (naslovna fotografija):

Aleksandar Vučić

Ostavite komentar

Komentari (0)