Modna kreatorka Rada Krivokapić Radonjić: KOVILM novitet u svijetu mode

Rada Krivokapić Radonjić modna kreatorka i stilistkinja čiji odjevni predmeti oblici jednostavnosti, elegancije i stila su inovativni i autentični u modi i odijevanju. Ono što je zaista značajno i što predstavlja nadahnuće za njen dalji rad i novi modni brend, jeste dizajniranje novog modnog detalja koji se naziva Kovilm. Za Radu je ovo veliki uspjeh i, kako kaže, označava značajno djelo u njenoj struci.

Rada Krivokapić Radonjić, modna kreatorka i stilistkinja iz Kotora, dizajnirala je novi modni detalji – kovilm. Riječ je o modnom detalju ručne izrade, koji se nosi oko vrata i predstavlja preoblikovanje kravate i leptir mašne.

“Ono predstavlja preoblikovanje kravate i leptir mašne. Radi se u svim bojama sa ispisivanjem monograma vlasnika uključujući, po želji klijenata, interpunkcije na lijevoj strani. Stil u kojem se može svrstati Kovilm obuhvata klasiku i eleganciju, a može se nositi u svim prilikama. Kao modni detalj koji se počeo širiti u svijetu, može se raditi od svakog materijala u zavisnosti od želje klijenata. Izrada Kovilma je ručna”, ističe Rada.

Stil u kojem se može svrstati Kovilm obuhvata klasičan i elegancija , a Rada ističe da se može nositi u svim prilikama kao i da je karakterističan u svakoj prilici. Govoreći o novom modnom detalju u svijetu, Rada kaže da je završila dokumenta za registraciju u Ministartstvu ekonomije te da je Kovilm i zvanično prihvaćen.

“Kao modni detalj koji se počeo širiti u svijetu, može se raditi od svakog materijala u zavisnosti od želje klijenata. Izrada Kovilma je ručna. Kovilm pretpostavlja dugoročnu, tačnije vječnu upamćenost svojih prethodnika, čiji uspjeh je doveo do dugoročne saradnje sa svijetom 21. vijeka”, kazala je.

Prema riječima modne kreatorke i stilistkinje, Kovilm je vječno moderan modni detalj. Odgovora slow-fashion tipu mode koji pokriva korišćenje visoko-kvalitetnih materijala i dugoročnost industrijskog proizvoda.

“Kovilm pripada modnoj kolekciji pod nazivom “Svijet bez sukoba”. Na modnoj reviji će biti predstavljene mala bijela, crna i crvena haljina. Haljine će imati dva različita kroja i materijala. Ne zahtijevaju mijenjanje patentnog zatvarača i prišivanje dugmadi. Biće i školska uniforma, haljina za novogodišnju noć i odjevni predmeti za poslovni stil koji su dio kruga u svakom modnom trendu”, ispričala je ona.

Podsjetimo, Rada je završila praksu kod jednog od najpoznatijih svjetskih modnih kreatora Giorgio Armani koji ju je upoznao sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora gdje je Rada imala priliku dopuniti dotadašnje znanje.

“Privilegija je kada vam se u vašoj struci pruži mogućnost da praksu obavljate kod najboljih u cijelom svijetu. Ja sam imala to iskustvo (1997-1996). Neprocjenjivo je. Uvjerila sam se da su stvarno najbolji “, govori Rada.

Rada Krivokapić Radonjić rođena je u Kotoru. Završila je školu i specijalizaciju za modnu kreatorku i stilistkinju u Beogradu 1996. po Pariskom sistemu. Praksu je završila u Milanu 1997. kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Đorđa Armanija. Praksu je obavljala i kod konstruktorke odjeće, Ljiljane Kovač.

Doktorat modnog dizajna završila je u Beogradu 1998. Radila je na državnoj televiziji na kulturi odijevanja voditelja i muzičara. Emitovana je njena kultna modna autorska emisija “Styling”. Modni studio “Rada” je u saradnji sa vlasnicama modnih agencija Sonjom Štilet i Emom Čivović, radio sa manekenima za potrebe snimanja filmova, reklamnih spotova za inostrane televizijske kuće i Radinim modnim revijama pod nazivima „Ostvarene riječi” i „Moja zvijezda”.

Uzela je učešće i na muzičkom festivalu u vidu osmišljavanja i realizacije stajlinga izvođača. Držala je predavanja o modi. Kreirala jeans kolekcije za modne brendove. Idejni je tvorac brenda “Baccara” jeans.

Sarađivala je sa najpopularnijim i najljepšim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom, koji je njenom revijom pod nazivom „Kotor” završio manekensku karijeru. Učestvovala na prvom crnogorskom Fashion week-u. Održavala je samostalne modne revije uz direktan TV prenos.Učestvovala je i na Internacionalnim manifestacijama.

Prvu prodaju svojih odjevnih predmeta imala je u svom rodnom gradu Kotoru, kao i u Podgorici. Članica je udruženja kreatorki visoke mode Crne Gore. Radila je maske za najbolje karnevalske grupe. Autorka je knjiga “Odijevanje” i “Krojenje i šivenje”. Radila je u uspostavljanju tehničke infrastrukture i optimizaciji prema manekenkama koje su nosile modele poznatih brendova. Posjeduje majstorsko pismo.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

HGI: Iz Tivta plovimo ka Zapadu

“HGI u svom programu svim građanima Crne Gore nudi jasan europski pravac, okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog...

Dodavanjem ovih pet namirnica u ishranu smanjit ćete osjećaj...

Nadutost je vrlo zastupljen problem uzrokovan zatvorom ili viškom gasova pa je zbog toga važno koje namirnice...

Podgorica: Uhapšena osoba kod koje su pronađeni spid i...

“Prilikom kontrole E.F. se dao u bjekstvo, ali je sustignut od strane policijskih službenika te je on...

Spajić: Daću ostavku ako ne realizujem Evropu sad 2.0

“Ne zanima me funkcija, ali me itekako zanima da ostvarim plan koji sam predstavio građanima. Daću ostavku...

Donja Gorica bez struje, CEDIS: Problem je kompleksan

"Problem je kompleksan pa je i očekivano vrijeme zavrsetka radova nezahvalno prognozitati. Izvinjavamo se korisnicima zbog problema...

NAJČITANIJE

6 KOMENTARA

guest

6 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Mia
Mia
08/09/2020•11:08 11:08

Svaka cast, sjajna ideja za kovilm!

Darko J.
Darko J.
08/09/2020•11:09 11:09

Bravo za Radu. Samo naprijed

Filip
Filip
08/09/2020•11:16 11:16

Veliko bravo za Radu, velika je stvar osmisliti nesto novo danas kada mnogo toga i postoji!!

Maja
Maja
08/09/2020•11:23 11:23

Odlicna nova ideja svaka cast za Radu modnu kreatorku.

Isidora
Isidora
08/09/2020•12:58 12:58

Lijep naziv nove modne revije, ocekujem najbolje do sada ?

Aleksandar
Aleksandar
08/09/2020•13:40 13:40

Bravo za Radu. Mnogo lijepa i uspjesna zena.