test

Nedjeljni horoskop: Lavovima priliv novca, Rakovima izvjesna putovanja

Standard

12/02/2024

10:03

Pred Vagama solidna poslovna sedmica, slobodnim Djevicama će neke nove osobe ući u život i obogatiti društveni krug.

OVAN

Hrana

Uživaćete u dobrom zalogaju, pogotovo što ćete često biti u pokretu i okruženi prijateljima, a znate i sami – u društvu se slađe klopa! Doduše, nekima od vas će i noćni „izleti“ do frižidera postati navika.

Ljubav

Solidne energije će biti u onim emotivnim relacijama gdje se partneri ne ponašaju isključivo, zahtijevno ili previše posesivno, već postoji veća količina razumijevanja, slobode i opuštenosti. Za vas je ovo dobrih nedelju dana u kojima ćete više uživati, više vremena provoditi u zabavnim aktivnostima ili druženjima sa zajedničkim prijateljima. Kod onih koji su više “stisnuti” – itekako su moguće varnice ljubomore – i sa partnerove I sa vaše strane. Slobodni Ovnovi – vrijeme za ludovanje, zabavu, flertovanje, avanture, pa čak imalo ljubavnog eksperimentisanja. Prilike idu kroz društvene aktivnosti, prijatelje, preko interneta.

Posao

Nemojte u ovoj sedmici zanemarivati ili olako shvatati neke obaveze – fokusirajte se na ono što morate obaviti, da se ne biste nervirali kasnije. Takođe – postoji mogućnost da vas neke situacije ili osobe u ovoj nedelji poprilično iznerviraju – ne dozvolite da budete izbačeni iz kolosjeka ili da impulsivno donosite odluke. Uglavnom ćete uspijvati da prepoznate šanse koje vam se nude I da ih iskoristite. Ne petljajte se sa rizičnim ulaganjima i novčanim kombinacijama, a generalno – više povedite računa o troškovima.

Zdravlje

Mlađi – prilično dobro, ako zanemarimo nervozu. Stariji – oscilacije krvnog pritiska.

BIK

Hrana

Ako je potrebno da vodite računa o ishrani – to će vam tokom ove sedmice teško pasti. Volja vam je slaba, a apetiti veliki, pa se makar potrudite da koliko toliko držite sebe pod kontrolom.

Ljubav

Ušli ste u period koji će trajati duže od mjesec dana kada će biti potrebno više strpljenja i tolerancije između partnera i vas. Jer, oboje ćete imati iritaciju kroz druge životne sektore, što lako možete prenijeti i u svoj odnos. U ovoj sedmici – čas se zabavljate, provodite zajedno i podstičete pozitivno, a čas iritirate jedno drugo. Bilo bi fino da ovog prvog bude što više (iako nećete imati baš mnogo lufta I slobodnog vremena) a ovog drugog – samo u tragovima. Slobodni Bikovi – neko može ostaviti veliki utisak na vas, tako da će sve u vama zavarničiti – ipak, znate da prvi utisak umije da prevari, jel da?

Posao

Pet planeta tranzitira kroz vaš poslovni sektor – ukazujući da će teret obaveza i poslovnog angažovanja biti u ovoj sedmici prilično opterećujuć po vas. Dinamike će biti mnogo više nego što biste željeli. A znate kako se svi unervoze kada je posla mnogo, vremena malo a ima i kojekakvih situacija koje zahtijevaju da u trenutku odreagujete na pravi način? Pošto znate, onda vam je jasno da ta pojačana nervoza može dovesti do brzopoteznih konfrontacija sa saradnicima, kolegama – pa i sa nadređenim.

Zdravlje

Respiratorni sistem je osjetljiv. Stariji – pritisak, meteoropatske tegobe.

BLIZANCI

Hrana

Za dobar zalogaj i punu trpezu itekako ste voljni i spremni. Preporuka za vas je da se potrudite da na vašem meniju češće budu zastupljene supe, čorbe, variva – generalno – kuvana i barena hrana.

Ljubav

Biće momenata savršene, podsticajne i bez trunke problema dogovorne komunikacije – bilo da se dogovarate oko nekih tekućih stavki ili pravite planove za malo uživanja, skitnje, opuštanja. No, biće i onih drugih trenutaka – u kojima ćete oboje zabagovati ili se zatvrdoglaviti. Oboje biste trebali da izbjegavate posesivnost i ljubomorna ponašanja – da ne biste pokvarili neke lijepe zajedničke trenutke. Slobodni Blizanci – cijela sedmica, a pogotovo dani vikenda su odlični za zabavu i mnogobrojne kontakte sa interesantnim osobama. Biće tu i muvanja I flertovanja…a i strasti mogu proraditi.

Posao

Bićete snalažljivi, prilagodljivi i spremni da pronađete adekvatno rješenje za bilo koju poslovnu situaciju koja se postavi pred vama. Pošto će izazova biti tokom ove sedmice, a od vas će se očekivati i da prilično brzo djelate – pripremite se na nešto povišen nivo stresa. Moguće je i da ćete često biti u kontaktu sa osobama koje su zahtijevne i teške za dogovor. I pored svega ovoga – malo je vjerovatno da će vaši saradnici ili nadređeni moći da nađu neku zamjerku ili kritiku na vaš rad. Finansije – dosta dobro.

Zdravlje

Mogu se aktivirati stari ili zapostavljeni zdravstveni problem. Osjetljiv respiratorni sistem.

RAK

Hrana

Pred vama su dani kada ste aktivni i energični, a samim tim – neophodna vam je i nešto kaloričnija ishrana. Možete pojačati unos mesa, jaja, tvrdih sireva, ali i češće sebe počastiti slatkišem.

Ljubav

Ukoliko je bilo trzavica u proteklom periodu – sada je trenutak da imate inicijativu, pokažete dobru volju i više razumijevanja – i ovo izgladite. Takođe, iskoriste ovih par neradnih dana koji su pred nama u drugom dijelu nedelje – za druženja, izlaske ili neko kraće putovanje – da se opustite i pripremite na period koji dolazi, a u kojem ćete oboje biti dosta okupirani obavezama i sa manje slobodnog vremena za vas dvoje. Slobodni Rakovi – za druženje i više društvenih aktivnosti ovo jeste dobro vrijeme, ali nisam sigurna da je pogodno za pokretanje konkretnijih i stabilnijih ljubavnih priča. No, malo flertovanja nije na odmet. 

Posao

Uzmite dovoljno vremena da razmislite o važnim odlukama, a pogotovo onima koje se vezuju za finansije. Izbjegavajte impulsivne kupovine. Sedmica sa mnogo aktivnosti, mnogo kontakata – povremeno komunikacija može biti zahtijevna, donijeti vam nervozu ili ćete čuti informacije zbog kojih ćete morati da mijenjate planove. Potpisivanja ugovora ili završetak papirologije koja vam je bitna ići će sa manjim preprekama i većom žurbom – ali do sredine sedmice ćete ih ipak obaviti.

Zdravlje

Osjetljivost na promjenljiv vazdušni pritisak.

LAV

Hrana

Ješćete šta stignete, kada se sjetite ili kada vas stomak opomene….Tokom ove sedmice, najviše će vam prijati jela “na kašiku”. Izbjegavajte prženo, pohovano, previše začina, brzu hranu.

Ljubav

U emotivnim relacijama neće postojati sredina. Ili će biti fantastično dobro – uz fino raspoloženje, više razloga za uživanje, opuštanje i sa sve strastima pride….ili ćete otići u drugu krajnost, pa će biti izliva ljubomore, uslovljavanja, pokušaja da jedno drugom solite pamet i da oboje od komarca pravite magarca. A prilično je vjerovatno da ćete partner I vi umjeti da napravite miks u kojem će biti i jednog i drugog. Slobodni Lavovi – neki ljudi zaista zaslužuju vašu pažnju I sa njima biste mogli izgraditi dosta finu ljubavnu priču. Na žalost, biće i onih koji su manipulativni I u fazonu “spolja gladac, a iznutra jadac”. Moraćete da naučite da napravite pravi odabir.

Posao

Kao i po pitanjima emocija – i poslovni sektor će pokazivati znake velikih oscilacija. Možete biti isprovocirani ponašanjima nekih saradnika ili kolega, možete se suočiti sa osobama koje pokušavaju da manipulacijom ili pritiscima dođu do svojih ciljeva, a sigurno je da ćete biti požurivani I da će sve biti za sad i odmah. Pokušajte da ne reagujete drastično i da prihvatite da ste u turbulentnom periodu u kojem stvari neće ići lagano, ali će se ipak riješiti. Naporna sedmica, ali može biti finansijski plodonosna.

Zdravlje

Dosta ste pod stresom i iscrpljeni – pa gledajte da se odmarate i opuštate kad god možete.

DJEVICA

Hrana

Imaćete velika variranja kada je apetit u pitanju. Pokušajte da obroci budu izbalansirani, ali ne toliko obimni i da ih uzimate u jednakim vremenskim razmacima, da biste izbjegli problem sa varenjem.

Ljubav

Ono što možete da uradite jeste da u vaše emotivne relacije unesete dobru energiju – da se zabavite i stvorite lijepu i podsticajnu atmosferu sa voljenom osobom, da budete inicijator za fina dešavanja, živost i radost, da pozitivno iznenadite partnera. Pošto ova nedelja nije idealna – obaveze vam mogu oduzimati dosta vremena i donositi nervozu – pa gledajte da je ne prenesete u odnos sa dragim vam bićem. Slobodne Djevice – neke nove osobe će ući u vaš život i obogatiti vaš društveni krug, a mogu se javiti i pozitivne varnice i želja da ih bolje upoznate. No, biće I onih koji će vas smarati suviše nasrtljivim nastupom.

Posao

Možete imati prolaznu zabrinutost zbog nekog papirološkog ili finansijskog pitanja – djelovaće kao da je situacija maksimalno komplikovana, ali ćete uspjeti pravilnom akcijom da ovo sredite. Vaš sektor obaveza je sada prilično krcat, a djeluje da će i kolegijalni odnosi biti povremeno na “ivici”, pa će vam definitivno trebati mnogo organizovanosti i još više strpljivosti nego do sada. Takođe, vrlo je lako moguće da ćete morati da ispravljate tuđe greške. Biće novih poslovnih ponuda, ali sa odlukama ne treba žuriti.

Zdravlje

Sitnije tegobe, koje uglavnom dolaze od pojačanog nivoa stresa.

VAGA

Hrana

Kao da će se pred vama iz dana u dan otvarati mogućnosti da uživate u omiljenim slanim i slatkim zalogajima. Iskušenja će vas mamiti sa svih strana, a vi nećete čak ni želeti da im se oduprete.

Ljubav

Venera, vladarka vašeg znaka – prelazi u znak Vodolije u petak, znak koji vam je energetski srodan – polako ćete početi iza sebe da ostavljate osiećaj blokiranosti, odgovornosti i dužnosti – i ući u period koji će vam mnogo više prijati. No, do petka – računajte na šareniš i u glavi, i u osjećanjima – ali i u odnosu sa partnerom. Ukoliko ste u mogućnosti, vikend iskoristite da otputujete sa dragim vam bićem ili da se opustite i više uživate – potrebno vam je ovo resetovanje. Slobodne Vage – na prvom mjestu – zabavite se. Budite okruženi prijateljima i dragim licima. Ljubavne prilike su krenule I biće ih još.

Posao

Pred vama je dosta solidna poslovna sedmica, iako ćete vjerovatno imati par trenutaka u kojima će vas uhvatiti panika, stres ili nervoza – sve uglavnom bez razloga. Imaćete povećan nivo obaveza i biće vam nešto zahtijevnija komunikacija sa saradnicima – najprije zato što će se često oslanjati na vas, tražiti vaše mišljenje, podršku ili savjet – što vam može donositi distrakciju I smetati vam da se organizujete. Nekima od vas će se osmjehnuti sreća i dosta će dobro zaraditi. Ipak, trudite se da ne rizikujete previše.

Zdravlje

Cirkulacija, pritisak, pojačan nivo stresa, osetljivost respiratornih puteva.

ŠKORPIJA

Hrana

Ako ste imali problem sa kilogramima, primijetićete da se u ovoj nedelji lakše tope. Iako ćete imati teškoća sa vremenom I organizacijom, potrudite se da ne preskačete obroke I pijete dovoljno tečnosti.

Ljubav

Biće mnogo razloga za radost, ali će biti i mnogo razloga za nerviranje. Nerviranje mogu donositi situacije iz porodičnog i iz poslovnog sektora kod oboje ili pak to što će se pokrenuti pitanja I teme iz prošlosti.  Savjet – imajte više strpljenja jedno za drugo i izbjegavajte bilo kakva uslovljavanja i pritiske. Radosti će dolaziti iz vaše povezanosti, strasti, iz toga što ćete se truditi da podstaknete i pozitivno iznenadite jedno drugo. Slobodne Škorpije – niste bez emotivnih šansi, ali odnosi započeti u ovom periodu imaće jednu nestabilnu komponentu, biti prilično burni i donositi vam i jake strasti, ali i mnogo stresa.

Posao

Ulazite u nešto duži period kada ćete se češće suočavati sa iznenađenjima i neobičnim poslovnim situacijama. Nećete biti u mogućnosti da isplanirate dan koji je pred vama, jer će stalno “upadati” neki elementi na koje morate da obratite pažnju, a koji se mogu vezivati za posao, ali mogu zahvatati i vaš privatni sektor. Funkcionisaćete po principu “snalazi se kako znaš i umiješ”. Iako su vaše zarade kroz ovu nedelju prikazane kao solidne – neočekivani troškovi će postojati, najprije oni koji se vezuju za dom.

Zdravlje

Nervni sistem je dosta napet. Stariji – cirkulacija, pritisak, meteoropatske i respiratorne tegobe.

STRIJELAC

Hrana

Ograničite konzumiranje slatkiša, ali i hrane koja je prezačinjena i suviše masna. Možda baš i ne obožavate ribu, ali to bi trenutno bila najbolja hrana za vas. Ili spremajte kuvanu, barenu hranu.

Ljubav

Vaše su emotivne relacije ovih dana miks pozitivnih iznenađenja i tenzije, ima dana u kojima vam je komunikacija odlična – ali I onih u kojima sve pršti od napetosti između vas dvoje, ima momenata kada imate iste ciljeve i idete ka njima – ali i onih u kojima nikako ne uspijevate da se uklopite. Otprilike – svega će biti, samo neće biti dosadno. Slobodni Strijelčevi – nalet pozitivne energije biće više nego prisutan kod vas. Lako ćete privlačiti pažnju i uživati u talasu samopouzdanja koji će sada postojati. Izlasci, društvenost, mnogobrojna poznanstva i kontakti – i naravno, osobe koje će privući vašu pažnju.

Posao

Prilično haotičan period je ispred vas – onaj u kojem se obaveze prepliću i stalno iskrsavaju nove, onaj u kojem je teško isplanirati radni dan jer su iznenađenja I preokreti više nego prisutni, onaj u kojem svi stalno nešto očekuju da vi završite, obavite, riješite. I vaši postupci baš zbog ovog pritiska i žurbe mogu u nekom trenutku biti pogrešni – ispravićete uspješno, ali će vam to donijeti nervozu i odnijeti dio dragocjenog vremena. Budite dosta oprezni sa novcem, neplanirani – ali i nepotrebni troškovi su mogući.

Zdravlje

Povrede – zbog nefokusiranosti ili brzine. Osjetljiv respiratorni sistem, naglašen stres.

JARAC

Hrana

Neka na vašem stolu bude dovoljno svježeg ili barenog povrća – spanaća, kupusa, zelene salate, karfiola. Hranu pripremajte sa manje ulja ili masti, a od mliječnih proizvoda – najviše vam odgovaraju zreli sirevi.

Ljubav

Iza sebe imate jedan prilično stabilan ljubavni period – a ispred vas je vrijeme sa više aktivnosti i dešavanja, ali i vrijeme sa nešto više tenzije između partnera i vas. U ovoj nedelji – mnogo više će biti poklapanja i slaganja nego problema. A i kada dođu dani u kojima je naglašenija nervoza (inače, ta nervoza ne mora dolaziti iz vašeg odnosa, već od spoljašnjih okolnosti) – ipak ćete vas dvoje uspijevati da to na pravi način ishendlujete. Slobodni Jarčevi – jasno vam je da između jedne osobe i vas postoje jake varnice. Ipak, svjesni ste da je druga strana više u fazonu druženja i “druženja” I da nije trenutno za neko dublje i trajnije obavezivanje. Vi sami izaberite da li vam to odgovara ili ne.

Posao

Bićete u punoj brzini ovih dana. Sedmica koja je ispred vas vam istovremeno donosi dosta problema, začkoljica, komplikacija u dogovorima – ali I daje vama lično dovoljno energije i upornosti da sa svime izađete uspješno na kraj. Organizacija dnevnih obaveza će biti povremeno problem – ne zbog vas, već zbog okolnosti koje će ulijetati i praviti vam distrakcije. Sa novcem posebno pažljivo ovih dana – koliko god da možete dobro zaraditi, ovo je period kada pogrešna ulaganja ili troškovi mogu donijeti stres.

Zdravlje

Uglavnom manja zdravstvena problematika.

VODOLIJA

Hrana

Apetiti će vam biti pojačani (najprije na nervnoj bazi), ali ćete istovremeno biti mnogo aktivniji i sa više pokreta nego do sada. Pokušajte da izbjegavate da jedete u noćnim satima.

Ljubav

Inspiracija, elokventnost, spremnost za inicijativu i akciju i dašak emocija i uživanja da sve to začini – otprilike je takva situacija kod vas ovih dana. Djeluje kao da će onda u emotivnim relacijama biti sve na svom mjestu i skoro pa savršeno? Pa, nešto ne bih rekla da je tako – u jednom trenutku ćete vi biti veseli, topli I nasmijani povjetarac sa sve srčićima pride – ali u drugom ćete biti nestrpljivi, rogobatni, pritiskajući, željećete da je sve po vašem….a možda se umiješa i neka ljubomora. Nek se partner sa vama ovakvima snalazi kako zna i umije. Slobodne Vodolije – ima šansi za neka baš lijepa dešavanja. Doduše, ima šansi I da vam neka budaletina uđe u život i da vas smara. Budaletine – stop. Lepo – ma samo naprijed!

Posao

Sve vaše planove na dnevnoj bazi slobodno okačite mačku o rep. Jer, od ta posla ništa. U periodu ste kada ćete iznenađivati sami sebe, a što će vas okolnosti i druge osobe iznenađivati – pa to je tek divota. Radićete ono što najbolje umijete – funkcionisati pod stresom i truditi se da se iskombinujete kako znate i umijete. Možete doživjeti napete momente od strane osoba sa kojima sarađujete, ali je malo vjerovatno da ćete im ostati dužni. Završite sa svim obavezama koje su ostale otvorene, ne razvlačite ih više.

Zdravlje

Pojačana nervoza. Stariji – meteoropatske tegobe, pritisak.

RIBE

Hrana

Posao i obaveze će vam oduzimati dosta vremena, pa nećete baš uvijek moći da se posvetite pravilnoj ishrani. Nemojte zamjenjivati obroke grickalicama, slatkišima ili se hraniti brzom hranom.

Ljubav

Mnogo planeta će vam biti “iza leđa” što ukazuje ili na mentalno opterećenje, osjećaj nesigurnosti i zabrinutost – ili na eventualno tajno flertovanje (a možda i nešto više od toga). Ukoliko je prvi slučaj – ako je odnos sa partnerom razlog za opterećenost – vrijeme je da popričate, a ako nije – opet je vrijeme da pričate sa voljenom osobom jer će se truditi da vam pomogne i ublaži vam stres. Ukoliko je pak tajno ćakulanje/ljubavisanje na tapetu kod vas – dobro razmislite šta radite i da li vam je to potrebno, jer postoje ozbiljne šanse da vam se to obije o glavu. Slobodne Ribe – ili je ljubav sada u nekom desetom planu kod vas – ili intenzivno razmišljate o ulasku u tajnu aferu/avanturu/kombinaciju.

Posao

Imaćete dane u kojima ste zablokirani i ništa ne uspijevate da uradite, ali i one u kojima ćete raditi pet stvari odjednom. Vaša organizacija je sada izuzetno slaba – za nešto od ovoga ste krivi vi i oscilacije koje postoje kod vas, a za nešto su krive okolnosti i osobe sa kojima ste u kontaktu, sa kojima sarađujete. Takođe, bićete skloni povremenim greškama – jer ćete precijeniti svoje sposobnosti i juriti vrijeme. Ne donosite bitne odluke impulsivno ili na osnovu neprovjerenih i površnih informacija.

Zdravlje

Mogući su problemi sa spavanjem, nervoza i stres su pojačani.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)