test

Objavljena knjiga „Odijevanje” kreatorke Rade Krivokapić Radonjić

Standard

12/12/2022

12:42

Knjiga je namijenjena muškarcima i ženama, jer je odjeća svakodnevna obaveza. Povezana sa pitanjima u svijetu mode i odjeće što je od uticaja na modele, dizajnere i stiliste.

Rada Krivokapić Radonjić u knjizi ’’Odijevanje’’ za modu kaže da je pravilo oblačenja koje preovladava u datom trenutku i da je nastala onog trenutka kada je čovjek prvi put na sebi stavio nešto drugačiji odjevni predemt od ostalih i time drugima poslao signal svoje različitosti. Nastavlja o stilu, da je stil karakteristična ili značajna forma odijevanja koja egzistira nezavisno od mode, lični izbor koji se oslanja na ukus i individualnost tako da svaka osoba razvija svoj lični stil, modni identitet.

Povezani Članci

U novoj knjizi ’’Krojenje i šivenje’’ čitaoci će moći da saznaju koja je bolja mogućnost od kupovine odjevnog predmeta ili da ga šiju u krojačkog radnji. Zatim, kada se podrazumijeva uspjela kreacija, kako da krojenje i šivenje postane unosna zarada, kako da vaš plakar ne bude skladište starih, neupotrebljivih i demodiranih komada odjeće.

2005. godine, Rada Krivokapić Radonjić autorka je kultne modne emisije ’’Styling’’ emitovane uživo na televiziji. Iste godine, predstavlja prvu modnu reviju pod nazivom ’’Ostvarene riječi’’. Završivši praksu u Milanu kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Giorgio Armani i upoznavši se tom prilikom sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora Gianni Versace, Valentino Garavani, Karl Lagerfeld i Roberto Cavalli koji su joj dopunili dotadašnje znanje, Krivokapić Radonjić radi sa manekenima za potrebe snimanja filmova, muzičkih i reklamnih spotova za inostrane televizijske kuće u saradnji sa modnim agencijama.

Uživo na televiziji emitovane su njene modne revije ’’Ispočetka’’, ’’Karma’’, ’’Ljubimica sreće’’, ’’Kotor’’ i druge. Idejni je tvorac brenda ’’Baccara’’ jeans i učesnica prvog crnogorskog Fashion Week-a. 2018. godine, Rada Krivokapić Radonjić je položila ispite po uzoru njemačkog majstorskog ispita koje je finansirala njemačka Vlada u Crnoj Gori. Znanje stečeno u školi za modne dizajnere i stiliste École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne devient l’Institut Français de la Mode u saradnji sa Akademijom likovnih umetnosti u Beogradu za jednu generaciju učenika 1994/95. sa nastavnim planom i programom u trajanju od četiri godine u kontinuitetu, koju je završila sa ocjenom A, primijenila je 2019. godine kada je kreirala Kovilm, novi modni detalj zvanično priznat u svijetu i registrovan u Ministarstvu ekonomije (današnjem Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma).

Krivokapić Radonjić je 2019. godine dizajnira print za novi brend čiji će naziv ubrzo biti poznati, a 2022. godine registruje još jedan originalni dizajn pod nazivom Zentivns, zajedničku narodnu nošnju. Iste godine, izdaje knjigu ’’Odijevanje’’ pod ISBN 978-86-82358-00-8. Danas, Rada Krivokapić Radonjić je osnivač tri brenda pod nazivima Rada Radonjić, Kovilm i Rada Krivokapić Radonjić i majka je četvoro djece Neđeljke Nađe, Valentine, Nebojše i Teodore.

A za sve naše čitaoce najavljuje novi brend koji će činiti print dizajniran 2021. godine, modnu reviju pod nazivom ’’Bezvremenske teget-bijele pruge’’, parfem za muškarce, donji veš za muškarce i žene, kupaće kostime, marame za plažu, obuću za muškarce i obuću za žene i knjigu ’’Krojenje i šivenje’’.

Foto: Damir Nesimi
Foto:  Damir Nesimi
Izvor (naslovna fotografija):

Damir Nesimi

Ostavite komentar

Komentari (4)

Dragana

13 Dec. at 09:00

Svidjaju mi se haljine

Miloš

12 Dec. at 19:03

Prirodne djevojke, bravo👍

Jovan

12 Dec. at 16:38

Svaka čast Rado !

Milena

12 Dec. at 15:21

Bravo