Objavljena knjiga „Odijevanje” kreatorke Rade Krivokapić Radonjić

Knjiga je namijenjena muškarcima i ženama, jer je odjeća svakodnevna obaveza. Povezana sa pitanjima u svijetu mode i odjeće što je od uticaja na modele, dizajnere i stiliste.

Rada Krivokapić Radonjić u knjizi ’’Odijevanje’’ za modu kaže da je pravilo oblačenja koje preovladava u datom trenutku i da je nastala onog trenutka kada je čovjek prvi put na sebi stavio nešto drugačiji odjevni predemt od ostalih i time drugima poslao signal svoje različitosti. Nastavlja o stilu, da je stil karakteristična ili značajna forma odijevanja koja egzistira nezavisno od mode, lični izbor koji se oslanja na ukus i individualnost tako da svaka osoba razvija svoj lični stil, modni identitet.

U novoj knjizi ’’Krojenje i šivenje’’ čitaoci će moći da saznaju koja je bolja mogućnost od kupovine odjevnog predmeta ili da ga šiju u krojačkog radnji. Zatim, kada se podrazumijeva uspjela kreacija, kako da krojenje i šivenje postane unosna zarada, kako da vaš plakar ne bude skladište starih, neupotrebljivih i demodiranih komada odjeće.

2005. godine, Rada Krivokapić Radonjić autorka je kultne modne emisije ’’Styling’’ emitovane uživo na televiziji. Iste godine, predstavlja prvu modnu reviju pod nazivom ’’Ostvarene riječi’’. Završivši praksu u Milanu kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Giorgio Armani i upoznavši se tom prilikom sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora Gianni Versace, Valentino Garavani, Karl Lagerfeld i Roberto Cavalli koji su joj dopunili dotadašnje znanje, Krivokapić Radonjić radi sa manekenima za potrebe snimanja filmova, muzičkih i reklamnih spotova za inostrane televizijske kuće u saradnji sa modnim agencijama.

Uživo na televiziji emitovane su njene modne revije ’’Ispočetka’’, ’’Karma’’, ’’Ljubimica sreće’’, ’’Kotor’’ i druge. Idejni je tvorac brenda ’’Baccara’’ jeans i učesnica prvog crnogorskog Fashion Week-a. 2018. godine, Rada Krivokapić Radonjić je položila ispite po uzoru njemačkog majstorskog ispita koje je finansirala njemačka Vlada u Crnoj Gori. Znanje stečeno u školi za modne dizajnere i stiliste École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne devient l’Institut Français de la Mode u saradnji sa Akademijom likovnih umetnosti u Beogradu za jednu generaciju učenika 1994/95. sa nastavnim planom i programom u trajanju od četiri godine u kontinuitetu, koju je završila sa ocjenom A, primijenila je 2019. godine kada je kreirala Kovilm, novi modni detalj zvanično priznat u svijetu i registrovan u Ministarstvu ekonomije (današnjem Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma).

Krivokapić Radonjić je 2019. godine dizajnira print za novi brend čiji će naziv ubrzo biti poznati, a 2022. godine registruje još jedan originalni dizajn pod nazivom Zentivns, zajedničku narodnu nošnju. Iste godine, izdaje knjigu ’’Odijevanje’’ pod ISBN 978-86-82358-00-8. Danas, Rada Krivokapić Radonjić je osnivač tri brenda pod nazivima Rada Radonjić, Kovilm i Rada Krivokapić Radonjić i majka je četvoro djece Neđeljke Nađe, Valentine, Nebojše i Teodore.

A za sve naše čitaoce najavljuje novi brend koji će činiti print dizajniran 2021. godine, modnu reviju pod nazivom ’’Bezvremenske teget-bijele pruge’’, parfem za muškarce, donji veš za muškarce i žene, kupaće kostime, marame za plažu, obuću za muškarce i obuću za žene i knjigu ’’Krojenje i šivenje’’.

Foto: Damir Nesimi
Foto:  Damir Nesimi

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Potrošači iz Ulice Vojislavljevića, naselja Dahna i Dajbabe sjutra...

Kako je saopšteno iz podgoričkog Vodovoda, vode neće biti od 9 do 15 časova.

Udruženje Roditelji: Povesti računa kakva se poruka ovih dana...

"Da, naglasniji su roditelji čija djeca nijesu položila maturski ispit jer su diskvalifikovana ali je važno ukazati...

Smještaju li Abazović i Vijesti Spajiću sa Do Kvonom?

Reagujući na jučerašnje pisanje dijela crnogorskih medija o pismu koje je „kralj kriptovaluta“ Do Kvon poslao odlazećem...

Inicijativa za smjenu Vraneša u subotu dostavljena odborničkim klubovima;...

Iz odborničkog kluba DPS-BS smatraju da je ovo prava prilika da navedene partije na konkretnom primjeru dokažu...

Ovih pet namirnica pomažu u snižavanju visokog krvnog pritiska

Iako je smanjenje unosa soli uvijek dobra polazna tačka, neke namirnice su zapravo dobre za jelo ako...

NAJČITANIJE

4 KOMENTARA

guest

4 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Milena
Milena
12/12/2022•15:21 15:21

Bravo

Jovan
Jovan
12/12/2022•16:38 16:38

Svaka čast Rado !

Miloš
Miloš
12/12/2022•19:03 19:03

Prirodne djevojke, bravo👍

Dragana
Dragana
13/12/2022•09:00 09:00

Svidjaju mi se haljine