test

Prijetnja Snežani Savić: Ako ne budeš dobra sahraniću ti karijeru

Standard

11/10/2017

15:41

Sjaj Holivuda sve češće kaljaju vijesti o seksualnom zlostavljanju, a posljednja je da je producent Harvi Varnštajn optužen za seriju silovanja u posljednje tri decenije. Međutim, i domaća filmska scena ima svoju mračnu stranu.

Glumica Snežana Savić je progovorila o mobingu, koji je, nažalost, “praksa” i na srpskog glumačkoj sceni, prenosi “Blic”.

“Toga svuda ima, to je jedna vrsta mobinga kako se kaže ovim savremenim rečnikom. Ima toga u svim profesijama, nije čudno. Pogotovo u glumačkoj profesiji, koja je vrlo teška i neizvjesna. Ne možete nikad biti sigurni da ćete biti angažovani, a u istom trenutku se javlja taj pritisak da ako ste zgodni i lijepi reditelji samo naskaču na vas. A na pritiske te vrste, ponekad morate da pokleknete, jer je to najteža profesija na svijetu. Toga ima, nije to ništa nenormlano i novo. Pogotovo u Srbiji koja ne raspolaže sjajnim uslovima i gdje je glumac uvijek u čekajućem položaju, kao stvari obješene o čiviluk i čekamo da se nekome dopadnemo, te da nas taj isti skine sa čiviluka”, ispričala je Snežana Savić.

Prisjetila se neprijatne situacije kroz koju prošla, ali je insistirala da “glavni akter” ostane anoniman.

“Bio je jedan producent koji je pokušao, ali nije bio agresivan toliko, a desilo mi se da je drugi reditelj počeo da mi prijeti. Više nije među nama, bio je agresivan i tada mi je rekao ‘Ako budeš dobra bićeš zvijezda, ako ne sahraniću ti karijeru. I nećeš ništa dobiti’, bilo je svega. Rekla sam mu tada neprimjerene riječi i pobjegla sam. Bila sam drska i vrlo buntovna kao mlada, reagovala sam vrlo drsko i bezobrazno na tu vrstu poziva… Srećom, to mi se kasnije nije dešavalo jer su shvatili da nisam baš prijatna kada žele da se na taj način igraju sa mnom. Nakon tog skandala bila sam u jako velikom stresu, jer sam izašla sa akademije, a nisma imala afirmaciju. Zamislite dođete na snimanje i jedan veliki reditelj vam to kaže, koji je najuspješniji u tom trenutku, kaže glumica i ističe da je “današnjim glumicama mnogo teže da se probiju u svijet kinematografije”.

“Svakako da se dešava da pokleknu kako bi glumili u filmu, vjerovatno da one moraju na nekin način odžive, odboluju i prihvate. To je jako strašno”, zaključila je ona.

Ostavite komentar

Komentari (0)