test

Shakirina nova pjesma i nove prozivke – ovaj put na račun svekra

Standard

21/09/2023

13:50

Kolumbijska zvijezda Shakira objavila je novu pjesmu naziva ''El Jefe'' (šef), a koja govori o radničkoj klasi i njihovoj eksploataciji - stih posvećen njenom bivšem svekru privukao je najviše pažnje.Shakira je pjesmu snimila zajedno s meksičkim sastavom Fuerza Regida, a u šest sati od premijere prikupila je skoro tri miliona pregleda.

“Sanjaš da napustiš naselje, imaš sve što je potrebno da postaneš milioner, skup ukus, mentalitet, samo ti nedostaje plata”, pjeva Shakira uz ritam.

Dok su mnogi smatrali da se samim nazivom pjesme narugala nadimku koji su joj dali prijatelji bivšeg partnera Gerarda Piquea, ona se u pjesmi posebno osvrnula na bivšeg svekra.

“Kažu da nema zla koje traje više od sto godina, ali moj bivši svekar je i dalje tu i nije zakoračio u grob”, poručuje u pjesmi.

U ovom dijelu videa plesači pokušavaju prekriti Shakirina usta, kao da žele da ona to ne spomene.

Uzevši u obzir da je otac Gerarda Piquea, Joan, biznismen i upravlja sinovim kompanijama – neki su povezali kontekst pjesme s time te postavili pitanje je li moguće da Shakirin bivši svekar eksploatiše svoje radnike što navode stihovi.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot/YouTube

Ostavite komentar

Komentari (0)