test

TIME PERCEPTION EVETS – Festival koji je pomjerio granice u Crnoj Gori; JULIET FOX ZA STANDARD: Voljela bih da se ponovo vratim u Crnu Goru (VIDEO)

Standard

15/03/2023

11:44

Protekli vikend obilježila su dva dana festivala TIME PERCEPTION EVENTS, koji se održao u hangaru aerodroma Špiro Mugoša, u organizaciji Higher Sense-a, a na kojem su gostovale domaće i najveće svjetske zvijezde elektronske muzičke scene. Podgorička i crnogorska publika imala je priliku da čuje hedlajnere Juliet Fox i sjajan duo The Yellow Heads, koji su prvi put na našim prostorima.

Prvog dana Time perception events-a publiku su muzikom u noć do ranih jutarnjih sati vodili Bizzar.duo, Sara Šoškić, DJ Stamina, hedlajner svjetska dobro poznata zvijezda – JULIET FOX I tvorac ideje Higher Sense-a Aleksandar Joksimović, koji je svojim setom koji je mnoge iznenadio, zatvorio prvi dan festivala.

Svjetski poznata JULIET FOX za Standard je kazala da se fantastično provela na festivalu i da definitivno želi da se ponovo vrati u Crnu Goru.

Pogledajte video:

Juliet Fox za Standard, video: Standard

Bizzar.duo, foto: Higher Sense

Na samom početku Nada I Andrea poznatije kao Bizzar.duo su napravile sjajnu uvodnicu koja je oduševila publiku. Budući da ranije nisu puštale na većim eventovima/festivalima sada su pokazale svoj talenat u punom kapacitetu I od samog starta posjetiocima dale razlog da ostanu do kraja.

Bizzar.duo je za Standard podijelilo utiske o kompletnom događaju:

”Zaista je neizmjerno zadovoljstvo dobiti priliku da otvorimo veliki podgorički festival koji širi ljubav, stvara osjećaj pripadanja, zaustavlja vrijeme i formira jednu pravu rave zajednicu gdje smo svi jednaki/e.

Unaprijed smo bile preplavljene dobrom energijom organizatora i naših DJ-ica sa kojima smo dijelile podijum to veče. Kako inače naši setovi uvijek komuniciraju sa publikom kroz oslobođavanje negativne enegije, prepuštanja emocijama, pozivaju na energičan ples i na potpuno putovanje kroz sve želje i vizije – upravo ta energija i sve te emocije su se pretočile u naš nastup i u tom trenutku nije postojalo ništa drugo i osjećale smo se slobodno. Zaista je bio događaj u kojem je vrijeme bila samo iluzija. Uživale smo u svakom trenutku a po reakcijama publike smo vidjele da osjećaju isto. U Crnoj Gori je teško dobiti priliku potpuno slobodno i bez ograničavanja kreirati svoje nastupe, pogotovo kad tek počinjete u tome i pogotovo kad ste žena. Zato Higher Sense razbija sve standarde i predrasude kroz pažljivo osluškivanje potrebe kako svoje publike tako i ekipe sa kojom radi. To je doza aktivizma koja mijenja svijest i koja će Crnu Goru popeti na pijedastal svjestkih kulturnih zbivanja. Vrijeme je više! ”

Drugu noć ovog nevjerovatnog festivala muzičkim performansom otvorio je fantastičan Stefan Stanković poznatiji kao DJ Stanco. Nakon njega stejdž je preuzeo Stevan Mandić, te su nakon njega zvijezde večeri iz Berlina The Yellow Heads prisutne očarali svojom muzikom i nevjerovatnom energijom. Nakon njih završnicu festivala priredio je gost festivala iz Beograda Acor.

DJ Stnaco, foto: Higher Sense

DJ Stanco je za Standard podijelio svoje utiske o festivalu:

”Nevjerovatne dvije noći kvalitetne muzike, novih poznanstava, dobrog druženja, lijepe atmosfere sa predobrom publikom koja je sve to upotpunila i dala dušu čitavom eventu.

Lično sam prezadovoljan svojim nastupom i setom, posebnu mi satisfakciju predstavlja pozitivna kritika od strane hedlajnera koji su mi dali jako lijepe komentare u vezi mog nastupa tako da sam srećan sto je sve prošlo kako treba i siguran sam da će novi Higher Sense event pomjeriti dalje granice.”

Anastasija Đonović

Izvor (naslovna fotografija):

Juliet Fox, foto: Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)