Zoja Đurović nova dirigentica KIC pop hora

Magistra dirigovanja Zoja Đurović, profesorica solfeđa i hora u Umjetničkoj školi za muziku i balet ‘Vasa Pavić, nova je dirigentica podgoričkog KIC pop hora.

Sa ženskim horom Srednje muzičke škole osvajala je brojne nagrade, a dugi niz godina bila je jedan od dirigenata hora KUD-a “Stanko Dragojević”. Dugogodišnja je članica ženskog vokalnog kvarteta „Veselice“, a skoro deceniju vodi i članica je ženske klape „Alata“.

Večeras i sjutra od 19 sati vodiće audiciju za prijem novih članova i članica prvog crnogorskog pop hora, u sali Kulturno – informativnog centra ‘’Budo Tomović’’.

Prema očekivanjima osnivača hora i njegove menadžerke i članice Snežane Burzan Vuksanović, nakon uspješne saradnje sa doskorašnjom dirigenticom Petrom Ivanović, koja ima novi profesionalni angažman na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, dolazak mr Zoje Đurović u KIC pop hor donijeće drugačiju, novu energiju i emociju horu.

Burzan je sigurna da će hor, koji s nestrpljenjem čeka jesenje probe, pozitivno reagovati na dolazak nove dirigentice i dati joj podršku, u skladu sa motom hora “Pjevajmo i volimo se”.

“Još jednom pozivamo sve zainteresovane starije od 18 godina koji vole i znaju da pjevaju i žele da se uče i nastupaju, da dođu na audiciju i dobiju priliku da postanu dio popularnog hora. Probe će se održavati dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom od 19h u horskoj sali KIC-a”, poručuju iz ove kulturne ustanove.

Podsjetimo da ovaj hor već četiri i po godine djeluje pod okriljem NVU Kutak, da je do sada održao blizu 60 koncerata, a da njegov pop – rok i antifašistički repertoar privlači veliku pažnju i oduševljava podgoričku, crnogorsku, ali i regionalnu publiku.

Napominjemo da u KIC-u važe preporuke i mjere IJZCG.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Više od 8.000 pregleda na Poliklinici, primljeno 878 pacijenata

U dnevnim bolnicama zbrinuta su 1.172 pacijenta. U Urgentnom centru zbrinuta su 1.444 pacijenta. U istom periodu...

Preko 50 odsto bespovratne podrške za investicije u biljnoj...

“Redovan i stabilan prinos visokog kvaliteta, dugoročno će uticati na povećanje obima prerade i obogaćivanje asortimana proizvoda,...

Demokrate: Nije bilo podjele resora u budućoj rekonstruisanoj Vladi...

"Naime, tokom razgovora između Demokrata i DF-a kao dva najveća politička subjekta u vladajućoj većini dogovoreno je...

ODT: Nema krivičnog djela u slučaju privođenja predsjednika i...

Obavještavam vas da se, u vezi sa događajem koji opisujete, nakon obavještenja od ovlašćenog policijskog službenika Odjeljenja...

Katnić otkazao obezbjeđenje: Ministre Sekuloviću, ubuduće ste Vi odgovorni...

“Naime, dana 14.09.2021.godine iz te službe šefu mog obezbjeđenja Mileti Drobnjaku postavljena su pitanja na koja treba da odgovori....

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare