test

DPS Berane: Sjećanjem na učesnike u borbi protiv fašizma, jačamo svijest o antifašizmu kao temeljnoj vrijednosti našeg društva

Standard

09/05/2024

11:37

Povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, delegacija Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana, posjetila je spomenik Slobode na Jasikovcu i položila vijenac u znak poštovanja prema žrtvama antifašističkog pokreta, saopšteno je iz OO DPS Berane.

“Današnji dan je prilika da iskažemo zahvalnost svim učesnicima antifašističkog pokreta i poklonimo se herojima koji su svoje živote dali u borbi protiv fašizma kao najveće svjetske pošasti. Jednako tome, obaveza naših generacija je da stalno dokazujemo da smo dostojni i ponosni nasljednici pobjedničke ideje naših predaka, jer samo tako ćemo uspjeti da izgradimo modernu Crnu Goru po mjeri najrazvijenijih evropskih država”, navodi se u saopštenju. 

Kako navode, pripadnici Narodnooslobodilačkog pokreta beranskog kraja dostojno su se odužili svome narodu, svojoj domovini i istoriji, ali i ostavili svojim potomcima ponos, čast i dostojanstvo koje nema cijenu.

“U antifašističkoj borbi, beranski kraj dao je 795 žrtava koje su ugrađene u temelje naše slobode. Sjećanjem na njih, jačamo svijest o antifašizmu kao temeljnoj vrijednosti na kojoj počivaju i naša partija i Crna Gora.

Našim djelovanjem u narednom periodu sa ponosom nastavićemo da njegujemo sve vrijednosti antifašizma, čuvajući time slobodu kao najdragocjeniju ljudsku vrijednost. 

Svim građankama i građanima Berana i Crne Gore čestitamo Dan pobjede i Dan Evrope”, zaključili su u saopštenju. 

Foto: DPS Berane
Izvor (naslovna fotografija):

DPS Berane

Ostavite komentar

Komentari (0)