Izvor:Pobjeda

Piperović: Abazović ne plaća zakupinu kućice na Adi Bojani i ignoriše tender

Odlazeći premijer Dritan Abazović je zakasnio da učestvuje na tenderu Javnog preduzeća Morsko dobro te tako nije platio zakupninu za svoju ribarsku kućicu na Adi Bojani.

Kako smo nezvanično saznali, raspisaće se novi tender na kojem bi i on mogao da ispuni obaveze prema državi.

Abazović je posljednji ugovor postpisao krajem 2016. godine i tada je trebalo da plati 450 eura za kućicu od 30 kvadrata i za terasu od 30,8 kvadrata na lijevoj obali Bojane na katastarskoj parceli broj 1181 KO Gornji Štoj, uz koju ide i vez za gliser. Prema nezvaničnim podacima, on je za tu godinu platio zakupninu, s tim što je tražio da mu se omogući plaćanje u dvije rate. Od tada pa do sada, ako je vjerovati sajtu JP Morsko dobro, Abazović nije plaćao zakupninu.

Prema podacima sa sajta Morskog dobra, naime, zakupci kućica svake godine potpisuju aneks ugovora iz 2016. godine u kojem se navodi nova cijena zakupnine za tu godinu. Uz neke kućice stoji pet aneksa ugovora, iz kojih se vidi da je vlasnik platio toliko godišnjih zakupnina, uz neke četiri, tri, dvije, a uz Abazovićevu nijedan.

Inače, Morsko dobro je ove godine raspisalo tender po kojem su cijene zakupnina veće od 100 do 150 odsto, pa su svi ostali zakupci morali da plate iako smatraju da je ovaj javni poziv nezakonit i netransparentan i na njihov prigovor nije odgovoreno.

Odgovore nijesmo mogli dobiti iz Morskog dobra iako nam je bilo obećano.

Piperović je u izjavi za portal Pobjeda podsjetio na obaveze koje bi premijer Dritan Abazović trebalo da ispuni prema državi koju vodi.

“Evo ja i bez moralisanja nikad ne bih odao jednu malu tajnu sa Bojane. Ali kao moralan čovjek moram. Ili moralan onako, što bi rekao Abazović. Abazović ima objekat sa brojem 188 L i naravno, kao pravi premijer i moralan čovjek, on jedini nije zaključio aneks ugovora sa Morskim dobrom, što znači da nikada nije platio porez. I to državi koju vodi “, kazao je Piperović u izjavi za naš portal.

On je pozvao Abazovića da samo za početak plati svoje obaveze prema Morskom dobru, odnosno prema državi koju vodi i njih dvojica, kako je rekao, neće imati nikakvih problema.

” Ukoliko Abazović nema ta sredstva, čuo sam da je u posljednje vrijeme vrlo lošeg finansijskog stanja, ja ću od apanaže koju sam uzeo i to, kako je rekao, visoke, da to platim za narednih 500 godina jer sam siguran da će Ura da vlada tačno 502 godine. Za sada toliko, uz moj moj veliki komšijski pozdrav”, poručio je Piperović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa...

Plantažama milion i po iz tekuće budžetske rezerve

U Informaciji se navodi da je nevrijeme koje je 23. juna 2022. pogodilo Glavni grad i opštinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare