Abazović: Porazno je da se od Budve do Aerodroma Tivat putuje po nekoliko sati

Ugovor za izgradnju budućeg bulevara na magistralnom putu M-1, dionica od Aerodroma Tivat do Jaza, potpisan je danas u Podgorici.

Ta dionica puta, duga 16 kilometara, biće pretvorena u saobraćajnicu sa četiri trake, a imaće obostrane trotoare i razdjelno ostrvo. U ime Vlade ugovor o rekonstrukciji potpisala je Uprava za saobraćaj i Regionalni vodovod.

“U okviru projekta rekonstrukcije biće izgrađen novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšavanja napajanja vodom opština Tivat, Herceg Novi i Kotor”, kazao je Borislav Ivanković, izvršni direktor Regionalnog vodovoda.

Rekonstrukcija će biti završena za dvije godine, a radove će izvoditi kineski konzorcijum “Shandong”.

“Unapređenje saobraćajne infrastrukture Crnoj Gori će donijeti više razvojnih mogućnosti. Mi smo spremni da sarađujemo sa Vladom Crne Gore na produbljivanju razumijevanja kroz blisku saradnju. Uz podršku Vlade Crne Gore i ambasade Kine nastavićemo da se držimo profesionalnog stava i da iskoristimo tehnološke prednosti kako bi kvalitetno završili projekat u roku”, rekao je Lu Yao.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović podsjetio je da je na ovom dijelu puta najveća frekvencija saobraćaja tokom ljetnje turističke sezone.

“Porazno je da se od Budve do Aerodroma Tivat putuje po nekoliko sati, a znamo da se radi o kratrkim dionica. Ovo je samo prvi u nizu projekata koji se tiče primorja, a koji trebaju da olakšaju saobraćaj”, rekao je Abazović.

On je poručio da će intezivniji radovi na bulevaru početi nakon ljeta, a kazao je da je ambicija Vlade da gradi nastavak postojećeg autoputa kao i jadransko – jonski autoput.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

VDT PODGORICA ZA STANDARD: Samoinicijativno smo formirali predmet povodom...

Kako je saopšteno portalu Standard iz VDT Podgorica, to tužilaštvo je samoinicijativno formiralo predmet nakon sinoćnjeg skandiranja...

Saobraćajna nesreća u Bijeloj: Poginula starica iz Herceg Novog

Kako Novski portal saznaje u Centru bezbjednosti Herceg Novi, nesreća se desila kada je vozač parkiranog šlepera...

Ova četiri “super pića” mogu vam pomoći smanjiti rizik...

Ako se ne liječi, hipertenzija (visoki krvni pritisak) dodatno opterećuje vaše krvne sudove, srce i druge organe,...

Crna Gora dobija novi trajekt pod nazivom “Ruka pravde”

"Zahvaljujući saradnji JP Morskog dobra , ministarke Ane Novaković Đurović, lokalnih samouprava, mnogih državnih institucija i Vlade...

DPS Nikšić: Građanski Nikšić srami se nacionalističkih pokliča i...

Ti oslobodioci, po njihovim riječima, svojim nastupima i (ne)činjenjima stvaraju “pogodno tlo za bujanje nacionalističkih, fašističkih i...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare