Abazović: Vjerujem da ministri ne prijete, Božović da se obrati nadležnim organima

Vjerujem da ministri u Vladi Crne Gore ne pristupaju rješavanju problema kroz navodne prijetnje. Kao građanin i političar sam se uvijek borio protiv takve prakse, zbog čega pozivam direktoricu Centra savremene umjetnosti Crne Gore da se obrati nadležnim organima kako bi se utvrdila istina, poručio je premijer Dritan Abazović.

“Strateški planiramo razvoj muzejske djelatnosti u Crnoj Gori, shodno dobrim međunarodnim praksama, zbog čega podržavamo početak transformacije Centra savremene umjetnosti u novi, moderni Muzej savremene umjetnosti.

Crna Gora i naši stvaraoci zaslužuju da imaju Muzej savremene umjetnosti, to dugujemo i generacijama koje dolaze”, navodi on.

Kultura je, dodaje, reprezent jednog društva i vremena u kojem je nastala.

“Ona ima moć prosvjetljenja i zbližavanja ljudi.Vlada će, kroz Ministarstvo kulture i medija, a u saradnji sa Glavnim gradom, u narednim mjesecima odrediti konačnu lokaciju izgradnje Muzeja savremene umjetnosti, nakon čega se može pristupiti raspisivanju međunarodnog konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rešenja”, navodi Abazović.

Podsjetimo, direktorica Centra savremene umjetnosti Jelena Božović kazala je ranije kako je izložena prijetnjama ministarke kulture Maše Vlaović i njene bliske saradnice. Iz Ministarstva kulture i medija su negirali njene tvrdnje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kotorani proslavili Dan Svetog Tripuna

Proslava je počela u jutarnjim satima ispred glavnih gradskih vrata gdje je priređen doček podružnica Bokeljske mornarice.

Sud za prekršaje u Budvi naplatio 1,6 miliona eura...

“Sud za prekršaje u Budvi, sa pripadajućim odjeljenima u Kotoru, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, u 2022....

Popović: Suverenistička, evropska Crna Gora da ima zajedničkog kandidata...

“Nepokolebljiva je vjera liberala da suverenistička, evropska Crna Gora, u zlom vremenu vađenja iz ralja velikosrpskog “sveta”,...

Vuković: Kraljev park otvoren za posjetioce

“Zbog hladnog vremena, odložili smo druženje s našim dragim sugrađanima” , dodao je on.

Puno snijega i povoljne cijene smještaja napunile “Kolašin 1600”

Puno snijega, povoljne cijene smještaja i skijaši željni snijega i dobro pripremljnih staza, doveli su do dobre...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare