Adžić: Prvi u regionu gradimo Zdravstveni operativni centar za vanredne situacije

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovao je danas početku gradnje Javnog zdravstvenog operativnog centra za vanredne situcije, PHEOC.

Ministar je ovom prilikom istakao da će izgradnja ovog centra, prvog ovog tipa u regionu, biti značajan doprinos ne samo zdravstvenom sistemu, već i sistemu za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, pandemija korona virusa, ali i drugi izazovi nametnuli su potrebu jačeg uvezivanja nadležnih institucija, a dosadašnje iskustvo pokazalo da je međuresorski rad i kvalitetna razmjena informacija neophodna.

Istakao je uvjerenje da će Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a kao centralna karika u sistemu zaštite i spašavanja uspješno sarađivati sa ovim centrom, te omogućiti veći stepen zaštite građana i pomoći u saniranju posljedica u vanrednim situacijama.

“Imajući u vidu da se ovaj projekat u potpunosti finansira iz IPA fondova Evropske unije, Crna Gora je još jednom potvrdila da je kredibilan partner koji u svim oblastima teži dostizanju evropskih standarda”, poručio je Adžić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hrvatska: Vozio auto-putem s 4,28 promila alkohola u krvi

Vozač automobila slavonskobrodskih registracija odmah je isključen iz saobraćaja te je odveden u policijsku stanicu gdje je...

Kandidati za predsjednika KSCG: Lukšića podržala čak 23 kluba,...

Prema saznanjima RTCG, Lukšića su predložila 23 kluba, a Pekovića deset, čime je u poslednji čas on...

Visoke zvaničnike na inauguraciji Milatovića obezbjeđivalo preko 800 pripadnika...

Kako portal Standard nezvanino saznaje na predlog direktora Uprave policije a, a odlukom ministra Filipa Adžića formiran...

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare