Izvor:RTCG

Bešović: Na Njivicama nije alarmantno, gasimo iz vazduha

I dalje je aktivan požar u hercegnovskom naselju Njivice, ali situacija nije alarmantna, poručuje u izjavi za Portal RTCG direktor Direktorata za vanredne situacije Miodrag Bešović. On kaže i da se u gašenje požara uključio avion MUP-a Crne Gore.

Podsjećamo, ranije danas je vatra progutala jedan napušteni objekat. I dok iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi kažu da je situacija nije nimalo dobra, Bešović kaže da nije alarmantna.

U gašenje požara će biti uključen i helikopter Vojske Crne Gore koji je bio angažovan u akciji spašavanja jedne osobe na Durmitoru.

“Avion MUP-a se uključio u akciju gašenja požara, očekuje se i vojni helikopter. Kontaktirali smo kolege iz Hrvatske, ali je njima aktivan požar u zaleđu Dubrovnika, zbog čega sada nijesu u mogućnosti da nam izađu u susret”, rekao je Bešović.

Ukoliko se situacija u Hrvatskoj smiri, a u Herceg Novom pak pogorša, stići će i pomoć iz komšiluka.

“Za sada ne bih rekao da je stanje alarmantno, požarna linija je dva linija. Došli su na ispomoć Dobrovoljno vatrogasno društvo Boka i kotorska Služba zaštite i spašavanja, oni štite objekte, ali nam vjetar pravi probleme”, rekao je Bešović.

Na pitanje da li vjetar može ugroziti i akciju gašenja požara iz vazduha, Bešović je pojasnio da je “zbog meteo uslova kasnila pomoć iz vazduha”.

Sada se, kaže, situacija stabilizovala.

Ranije su nam iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi kazali da je bilo ugroženo 15-ak kuća.

Izvor: RTCG

Podsjećamo, dojava o požaru je stigla jutros nešto prije devet sati.

“Dojava o požaru je stigla u 8.50h, a devet vatrogasaca sa dva kamiona su već na terenu. Situacija nije dobra”, kazao je danas ranije tokom dana, za Javni servis, Ćirović.

On je ranije rekao da su se za pomoć obratili Direktoratu za vanredne situacije, odakle im je saopšteno da su helikopteri prizemljeni zbog tehničkih problema, dok jedan avion već gasi požar u mjestu Nudo.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Racija u Njemačkoj, pali i dileri iz Crne Gore

Kako prenose mediji, pretreseno je više desetina stanova, a fokus racije je bio na gradu Mesingenu. Tokom...

Đukanović: Na obroncima Bjelasice nema nijednog radnika, Vlada brine...

On je podijelio podatak koji ima da je kapitalni budžet u januaru bio projektovan na 20 miliona,...

Papa Franja primljen u bolnicu sa respiratornom infekcijom

Pregledi su pokazali respiratornu infekciju, koja nije kovid-19, i koja će zahtijevati nekoliko dana u bolnici, rekao...

U Belgiji pritvoreno sedam osoba osumnjičenih za planiranje terorističkih...

Tih sedam osoba privedeno je sinoć u okviru akcije protiv ekstremističkog djelovanja usmjerenog na radikalizaciju mladih ljudi....

Blinken o Dodiku: On je na Putinovom autoritarnom putu

Blinken je poruku uputio na zvaničnom Tviter nalogu, a Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare