Alijansa žena DPS: Vesna Drašković izabrana za novu predsjednicu Alijanse žena DPS u Baru

U cilju nastavka daljih unutarpartijskih reformi, u Baru je održana druga po redu Opštinska izborna konferencija Alijanse žena DPS.

Prisutnima se obratila predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Drita Llolla koja je poručila da se crnogorsko društvo nalazi u važnom političkom trenutku, kada uz zajedničke napore može iskoračiti u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Alijanse.

Drita Llolla
Drita Llolla

“Da bi izbjegli reinterpretaciju naše patrijarhalne prošlosti na uštrb istinske potrebe, ne samo žena već cjelokupnog crnogorskog društva, za prosperitetnu i stabilnu budućnost – Alijansa žena dolazi kao pravovremeni odgovor – da su žene, između ostalog, nezamjenjiv resurs u premošćavanju jaza između različitih, pa ako hoćemo, i suprotstavljenih strana. Ako su u prošlosti njihovi napori bili rijetko prepoznati, ili vidljivi – jedan od ciljeva Alijanse žena Demokratske partije socijalista će biti upravo to – da ih prepozna i učini vidljivijim”, poručila je Llola.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar Mladen Đuričić istakao je da se obraća sa dozom treme jer, kako je rekao, “obratiti se onima kojima se divite, nikada nije lako.”

Poručio je da žene DPS-a oduvijek aktivno učestvuju u političkom životu i daju svoj maksimalni doprinos, te da zbog toga zaslužuju posebno poštovanje i priznanje.

Predsjednik Kluba poslanika DPS Danijel Živković obratio se prisutnima uz poruku da žene danas imaju zahtjevan zadatak, a to je spajanje tradicionalnih vrijednosti koje baštini crnogorsko društvo, ali i emancipacije i evropeizacije.

Danijel Živković
Danijel Živković

“To nije jednostavan zadatak koji stoji pred vama, jer emancipovati jedno društvo je jedan od najzahtjevnijih i najizazovnijih zadataka koji stoje pred ozbiljnim politikama. Ja vidim da su žene Demokratske partije socijalista u periodu koji se odigrava od 30. avgusta, odlučnije, prosperitetnije i motivisanije, mogu priznati, od muškaraca u odbrani osnovnih vrijednosti i onih vrijednosti pred kojima je Crna Gora uvijek gradila svoju prosperitetnu i svijetlu budućnost. To sam imao prilike da vidim na više mjesta, to sam imao prilike da vidim i kada su u pitanju neke krizne situacije u prethodnim mjesecima, i moj dubok naklon svim ženama Demokratske partije socijalista”, kazao je Živković.

Nakon ove konferencije, Opštinski odbor Alijanse žena DPS Bar je na konstitutivnoj sjednici za predsjednicu izabrao Vesnu Drašković.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Ona je rođena u Baru, 06.12.1976. godine, gdje je i završila osnovnu školu i gimnaziju. Akademsko obrazovanje stekla je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na Učiteljskom studiju. Od 2001. godine zaposlena je u OŠ “Jugoslavija” u Baru, a više godina je sarađivala sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva, gdje je angažovana kao recenzent udžbenika za niže razrede osnovne škole. Vesna je majka dvoje djece, a njen dugogodišnji rad u partiji oslikan je predanošću i marljivošću”, navodi se u saopštenju.

Foto: DPS
Foto: DPS

Svojim prisustvom konferenciju su, pored navedenih govornika, upriličile i potpredsjednice Alijanse žena DPS Crne Gore Nemša Omerhodžić i Ana Nikolić. Alijansa žena DPS Crne Gore

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare