Ardeleanu sa Klarićem: Rumunija pruža bezrezervnu podršku Crnoj Gori na putu ka EU

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se danas sa ambasadorom Republike Rumunije u Crnoj Gori Nj.E. Viorelom Ardeleanuom. Klarić je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog građenja dobrih odnosa te predložio jačanje veza inteziviranjem parlamentarne saradnje kroz realizaciju projekata od zajedničkog interesa na nivou službi koje će razmijeniti znanje i iskustvo.

Ambasador Ardeleanu naglasio je da je Rumunija otvorena za saradnju i razmjenu iskustava te istakao naročito dobru saradnju sa Grupom prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Rumunijom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, generalni sekretar upoznao je ambasadora sa dostignućima i uspjesima koji su obilježili rad Skupštine od početka njegovog mandata te istakao činjenicu da izvještaj Evropske komisije, kao i drugi relevantni činioci prepoznaju zalaganja i rezultate crnogorskog parlamenta u dijelu transparentnosti i otvorenosti.

Klarić je naglasio da se Skupština kroz realizovane projekte otvara ka građanima, zaokružuje proces digitalizacije rada, i poručio da su planirani projekti koji će i u perspektivi doprinijeti daljem jačanju i snaženju institucije.

Ambasador Ardeleanu je kazao da Rumunija pruža bezrezervnu podršku Crnoj Gori na putu ka EU, izrazivši želju da naša zemlja postane dio evropske zajednice u što skorijem periodu. On je naglasio da Rumunija cijeni napore Crne Gore u pogledu usaglašavanja sa politikom i praksama EU, apostrofirajući da će nam rumunska iskustva biti od izuzetnog značaja.

Sagovornici su se saglasili da je od velike važnosti jačati saradnju te kontinuirano komunicirati na nivou parlamenata i istakao da je ambasada spremna da pruži podršku inovativnim i naprednim projektima koja će biti od obostranog interesa.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CEDIS: Zbog prekida kabla djelovi Murtovine, Zlatice, Doljana i...

Zbog prekida kabla 10 kV Kom, izazvanog radovima trećeg lica, bez napajanja su: Dio Doljana (Mosorska), Kučki...

Značajan rast investicija u sektoru elektronskih komunikacija

Kako navode iz EKIP, ostvarene investicije su za 33,54 procenta veće u odnosu na 2021. godinu kada...

Ministarstvo prosvjete: Gradiće se novi studentski dom u Nikšiću,...

“Objekat će se graditi neposredno uz postojeći, a Ministarstvo je već preduzelo pripremne aktivnosti za stvaranje uslova...

Air Montenegro uvodi dvije nove linije na ljeto

Na taj način osnažiće se konekcije i olakšati potencijalni dolazak brojnih i najavljenih turista iz Češke i...

Kurti: Implementacija sporazuma trebala da počne u ponedjeljak

Kurti je zatražio od međunarodne zajednice da preduzme mjere. „Sprovođenje ovog sporazuma trebalo je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare