ASK: Nrekić prekršio zakon, nije prijavio 1.200 eura prihoda od DPS-a

Iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) saopštili su da je Predsjednik Opštine Ulicnj, Ljoro Nrekić prekršio član 23 stav 2, zakona o sprječavanju korupcije na način što je agenciji dostavio nepotpun izvještaj o prihodima za 2016. godinu, koji se konkretno tiče neprijavljivanja prihoda od 1.200 eura, ostvarenih po osnovu naknade od strane Demokratske partije socijalista.

U saopštenju na sajtu ASK-a, navode da je saglasno članu 34 Zakona o sprječavanju korupcije, javni funkcioner Ljoro Nrekić u svom izjašnjenju od 14. januara 2021. godine u bitnom naveo da prilikom popunjavanja formulara nije smatrao da je potrebno da prijavi i ovaj prihod jer je istom pravnom licu uplatio donaciju u iznosu od 2.000,00 eura o čemu je kao dokaz dostvavio uplatnicu, pa se, smatra on, nije radilo o prihodu već običnoj transakciji.

Iz ASK-a su kazali i da su u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti potrebnih za donošenje pravilne i zakonite odluke, sproveli postupak i izvela dokaze na osnovu kojih se utvrđuje da javni funkcioner Ljoro Nrekić u predmetnom izvještaju nije naveo da je primao prihod po osnovu angažovanja u Demokratskoj partiji socijalista u 2016. godini, od maja do oktobra u mjesečnom iznosu od po 200,00 eura, što ukupno iznosi 1.200,00 eura.

-Na osnovu navedenog, utvrđuje se jasna razlika u ostvarenim i prijavljenim prihodima za 2016. godinu. Cijeneći prethodno navedeno Agencija je utvrdila da je javni funkcioner Ljoro Nrekić prekršio odredbu člana 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije kojom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještaju navede tačne i potpune podatke-, zaključili su iz ASK-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ako Vlada padne, moguće ponovno odlaganje lokalnih izbora

S druge strane, ukoliko padne, formiraće se nova izvršna vlast ili će se ići na nove izbore...

Mihailo: Neka na svakoj našoj crkvi i manastiru osvane...

"Vladajuće političke snage kreiraju ambijent koji pogoduje desničarskim skupinama da nasrnu na nas i naše svetinje.

MEDOKS: Vlada da poštuje međunarodne obaveze po pitanju oduzetih...

Medoks je naglasila kako bi Vlada trebalo da se oslobodi nezakonite robe u skladu sa međunarodnim i...

Premijer okom, tužilaštvo skokom

– A obruč oko tih ljudi se steže što povećava njihovu nervozu i mislim da će kulminirati...

Milonjić pod pseudonimom „Iguman Stefan“ komunicirao sa „škaljarcima“

,,ODBRANA“ TUŽILAŠTVA U saopštenju SDT-a, koje je potpisao specijalni tužilac Miroslav Turković, ustvrdili su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare