AŽ DPS: Prijetnje neće zaustaviti žene da se bore za bolju Crnu Goru, puna podrška urednici M portala

Bezočne i sramotne prijetnje koje su upućene urednici M portala Danici Nikolić nijesu ništa drugo do odraz istine da je sloboda medija, koja je osnova demokratije, u Crnoj Gori nikad ugroženija, kazali su u Alijansi žena Demokratske partije socijalista (DPS).

Evidentno je, navode u AŽ DPS-a, da su izjave premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića u okviru kojih je u posljednje vrijeme targetirao medije doprinijeli kreiranju takve atmosfere u kojoj je napad na one, koji dominantno čine okosnicu demokratskog razvoja, a to novinari nesporno jesu, postao redovnost.

”Mejl koji je primila Nikolić još jedan je u nizu nemilosrdnih napada na ženu u Crnoj Gori, koja pokazuje spremnost da istupi i da se bori sa svim devijantnostima u društvu”, ističe se u saopštenju.

Alijansa žena DPS Crne Gore ističem da ovakve pojave neće stati na put nijednoj ženi odlučnoj i odvažnoj da se bori za bolju Crnu Goru.

”U krajnjem, jasno poručujemo da kao društvo moramo dokazati da stojimo na braniku onog sistema vrijednosti u kojem ljudi, koji se bave novinarstvom, svoj posao mogu da rade bez straha po sopstveni život”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Italijanski spasioci nastavljaju potragu za nastradalima u klizištu

Jedno tijelo je izvučeno juče dok su dvije porodice sa djecom među 11 nestalih u gradu Kazamičoli,...

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare