Babović: Tijela koja obezbjeđuju nezavisnost Tužilaštvu ne funkcionišu

Funkcioner Demokrata Nebojša Babović poručio je danas šefici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oani Kristini Popa da tijela za obezbjeđivanje tužilačke nezavisnosti koja već postoje ne funkcionišu u praksi.

“Je li vam neko rekao da ta tijela i mehanizmi ne funkcionišu u praksi ili je bitno samo teoretski modeli da se prave kako bi zadovoljili eurobirokrate”, upitao je on na Twitter-u.

Podsjećamo, Popa je ranije danas saopštila da za dalji napredak na putu ka Evropskoj uniji i ispunjenje privremenih mjerila za poglavlje 23 u pristupnim pregovorima, Crna Gora treba da ostvari dodatan napredak u reformama iz oblasti vladavine prava, uključujući i da dalje napreduje, a ne da nazaduje, u sprovođenju reforme pravosuđa.

“Crna Gora već ima uspostavljena tijela i mehanizme za obezbjeđivanje sudske i tužilačke nezavisnosti i odgovornosti”, naglasila je ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(UŽIVO) Krivokapić: Manjinska Vlada je prevara

Politika situacija je kaže turbulenta. Krenuću odmah od jučerašnjeg za mene velikog iznenađenja, kazao je Krivokapić.

FA KIC-a dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana

Folklorni ansambl KIC-a "Budo Tomović" biće dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana "Haemus". Inicijativu za osnivanje ansambla...

Vuksanović: Manjinska da ispravi greške aktuelne Vlade

“Svima je jasno da je postojeće stanje odavno neodrživo. Određeni politički subjekti su...

Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija: Podržavamo prijedlog...

To su u zajedničkom saopštenju saopštili lideri Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, Albanske liste, Nik Đeljošaj i Albanske...

Gdje u četvrtak neće biti struje

Podgorica - u terminu od 08 do 10 sati: Lješanska...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare