Bajraktari: Razvoj Velike plaže nezamisliv bez odgovarajućeg aerodroma

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i predsjednik Odbora direktora Aerodromi Crne Gore AD Eldin Dobardžić potpisali su danas Memorandum o saradnji kojim je previđeno stvaranje preduslova za realizaciju infrastrukturnih investicija i valorizaciju turističkog potencijala, u cilju omogućavanja većeg protoka ljudi, roba, kapitala, usluga i tehnologije, kao i samog ekonomskog prosperiteta Ulcinja i države Crne Gore.

“Memorandumom je definisano nekoliko oblasti u kojima je planirana realizacija zajedničkih aktivnosti: pokretanje zajedničkih aktivnosti u oblastima turizma i avio saobraćaja, kao i drugim oblastima koje čine krucijalne segmente za opšti ekonomski razvoj Ulcinja i Države Crne Gore; priprema, prezentacija i realizacija projekata od uzajamnog interesa, koji se odvijaju u okviru postojećih organizacija i inicijativa, kao i zajedničke nastupe prema trećim zainteresovanim stranama u cilju realizacije infrastrukturnih investicija; unapređenje i poboljšanje kapaciteta na lokalnom i državnom nivou iz oblasti turizma i avio sabraćaja kao i promociji turističke ponude Ulcinja i Države Crne Gore”, saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Bajraktari je rekao da ga raduje današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji jer je time, kako je naveo, uspostavljena saradnja koja će, na jedan ozbiljan i institucionalan način, sagledavati mogućnosti za valorizaciju turističkih potencijala opštine Ulcinj i države Crne Gore, posebno u oblasti avio saobraćaja.

“Izgradnja aerodroma u opštini Ulcinj je od ogromnog značaja posebno kada je pitanju dovođenje gostiju iz Zapadne Evrope i drugih avio destinacija glavnih emitivnih tržišta. Razvoj Velike plaže i planiranih rezorta je nezamisliv bez odgovarajućeg aerodroma”, zaključio je Bajraktari.

Aerodromi Crne Gore AD su spremni da stave na raspolaganje svu neophodnu tehničku pomoć i eskpertizu Opštini Ulcinj kako bi zajedno došli do što kvalitetnijih projekata u oblasti turizma i avio saobraćaja.

Dobardžić je rekao da će, na osnovu potpisanog Memoranduma, Aerodromi Crne Gore zajednički nastupati sa Opštinom prema trećim zainteresovanim stranama i potencijalnim investitorima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medija centar DPS: Obavijestili smo OEBS i ODIHR da...

“Poznato je da uredništvo Vijesti, ne skriva svoj navijački odnos prema jednom kandidatu i da su sve...

DR BRANKA PURLIJA ZA STANDARD: Zavisnici od kocke iracionalno...

Psihijatrica u Dom zdravlja Podgorica Dr Branka Purlija za portal Standard kaže da je kockanje popularna...

Japan otvorio djelove grada blizu nuklearke Fukušima

Svečanom otvaranju oblasti veličine oko četiri kvadratna kilometra je prisustvovao i premijer Japana Fumio Kišida, u jeku...

April u Zetskom domu – pogledajte repertoar

Kako je saopšteno iz Kraljevskog pozorišta "Zetski dom", riječ je o jednoj od naših najizvođenijih predstava, nastaloj...

Papa Franjo izašao iz bolnice gdje se liječio od...

Osamdesetšetogodišnji papa Franja primljen je u rimsku bolnicu Đemeli u srijedu zbog teškoća s disanjem a kasnije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare