Bečić osudio napad na novinare: Institucije koje finansiraju građani neće biti fabrike neistina

Osuđujem prijetnje i napade na medijske poslenike iz Crne Gore i regiona, jer sloboda medija i sigurnost novinara su temelji našeg napretka i razvoja, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i naglasio da institucije koje finansiraju građani neće biti fabrike neistina.

“Zbog toga nam je potrebna zemlja snažnih institucija, gdje institucije koje finansiraju građani, neće biti najprljavije partijske poluge i fabrike neistina, podvala i mržnje, već istinski nezavisni i profesionalni servisi građana, koji će istim očima gledati i vlast i opoziciju, koji će se na odmjeren, istinit, civilizan i dostojanstven način odnositi prema svim građanima”, navodi Bečić.

Prema njegovim riječima vrijeme političkih batina, primitivizma, mržnje, praćenja političkih protivnika, blaćenja međunarodnih predstavnika, fabrikovanja afera je prošlo, na žalost nekih koji jedino u tom ambijentu znaju da se snalaze.

“Nekad je posao za te, kako sebe vole da nazovu evropejce, odrađivao ANB, nekada ‘iznajmljeni novinari’, analitičari, kvazi organizacije, a nerijetko i djelovi institucija iz svih grana vlasti. Uvijek su se pravili neinformisani, te za bilo šta što se radi u njihovo ime nijesu znali, a mislili su da će onom narodnom ‘napad je najbolja odbrana’ zaista uspjeti da target sa onog ko je problem prebace na one koji su otkrili problem”, istakao je Bečić.

Kako dodaje, tako je bilo u slučaju stotina miliona palih garancija, brojnih dokaza pritisaka, ucjena, raznih koverti, limenki i drugih pohara Crne Gore.

“Rukopis mi je poznat, stepen dobronamjernosti i iskrenosti još više, tako da nijesam iznenađen. Jedno znajte, mržnja vas je dovde dovela, mržnja vas vodi u nove greške, a put oslobađanja Crne Gore i izgradnje jakih i nezavisnih institucija niko ne može zaustaviti”, napisao je Bečić na Facebook-u.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Italiji četvoro mrtvih pošto se komad alpskog glečera...

Nacionalni spasilački korpus za Alpe napisao je na Tviteru da je u potrazi za povrijeđenima u području...

Đurović sa Hojlom: Određeni nivo liberalizacije viznog režima bi...

Kako je saopšteno iz Skupštine, Hojl je iskazao zadovoljstvo povodom susreta i prilike da novoizabranoj predsjednici Skupštine...

Pucnjava u tržnom centru u Kopenhagenu, više povrijeđenih

Kako javlja tamošnja policija, više osoba je povrijeđeno, dok se na terenu nalazi veliki broj policajaca.

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu...

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i...

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare