Bečić uručio zahvalnicu zaposlenima u Službi zaštite Opštine Žabljak

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, u okviru prigodnih aktivnosti koje su, povodom jubileja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, upriličene na Žabljaku, zaposlenima u Službi zaštite Opštine Žabljak uručio je zahvalnicu za doprinos u borbi sa elementarnim nepogodama.

Tom prilikom, predsjednik crnogorskog parlamenta je istakao da zalaganje, žrtva i napori koje vatrogasci svakodnevno ulažu kako bi štitili živote ljudi, imovinu, ali najprije „našu svetinju, našu prirodu i naše nacinalne parkove” sa pravom zaslužuju uvažavanje i zahvalnost. Kako je istakao, profesionalna i ljudska potreba i obaveza rukovodile su ga „da im kao čelnik najvećeg zakonodavnog doma pružim ruku i u ime svih građana Crne Gore”.

Bečić se osvrnuo na minulu požarnu sezonu i velike izazove koji su je obilježili i poručio da je Crna Gora, profesionalnošću i zalaganjem odgovornih, i najpre pojedinaca na terenu, izašla bez većih posljedica po prirodno okruženje i biljne vrste.

„Zaista na ponos je svih nas kada možemo na kraju požarne i ljetnje turističke sezone sumirati rezultate da u Crnoj Gori zbog požara nijesmo imali niti jednu ljudsku žrtvu, da nije izgubljen ili oštećen bilo koji objekat, da je sačuvana imovina građana Crne Gore, a da je i od onoga što je šteta u dijelu prirode, dominatno ruiječ o niskom rastinju, a manjim dijelom o šumama“, kazao je predsjednik Bečić.

Ovakvi rezultati, istakao je, nalažu obavezu da država u narednom periodu uloži i veće napore, kako bi se na pravi način odužila službama na terenu. Prioritet će, najavio je, biti nabavka adekvatne opreme.

„Na poslednjim sjednicama, na najvišem državnom nivou razgovarali smo o ovim pitanjima i vjerujem da ćemo imati pomake u narednom periodu. Takođe, vjerujem i da ćemo u saradnji sa našim evropskim partnerima i uz realizaciju brojnih projekata,

svakim mjesecom i svakom godinom, stvarati sve bolje i kvalitetnije uslove, kako bi jačali resurse u dijelu opreme, snažili i stvarali dobru bazu, te na taj način omogućili našim kadrovima, da svoj posao obavljaju na zavidnom nivou“, zaključio je Bečić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare