Izvor:Dan

BEZ OBJAŠNJENJA ODAKLE NOVAC: Abazović i Đurđić vlasnici 10 odsto klinike, a 90 kompanija sa Kipra?

Iako je Džihan Abazović, brat crnogorskog premijera ranije više puta demantovao da otvara kliniku, 30.septembra u Beogradu je svečano otvorio jednu od najsavremenijih medicinskih ustanova u Evropi.

Iako je Džihan Abazović tvrdio da su vlasnici klinike isključivo ljekari, podaci Agencije za privredni registar u Srbiji pokazuju da 90 odsto vlasništva pripada ofšor kompaniji sa Kipra do čijeg većinskog vlasnika nije moguće doći.

Zabrinjava netransparentno otvaranje jedne od najmodernijih klinika u Evropi, među čijim su vlasnicima brat odlazećeg premijera Crne Gore Džihan Abazović i partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić, Milica Đurđić- kaže direktor Akademije za razvoj demokratije iz Beograda, Balša Božović.

Smatra da je jasno da je za takav projekat potrebno više desetina milliona eura, te da se postavlja pitanje odakle zapravo novac koji se tu potrošio i koje je njegovo porijeklo.

Sagovornici Gradske televizije pitaju se da li je moguće da iza otvaranja klinike zapravo stoje vlade dvije države.

Nekako ostaje pod velikim znakom pitanja da li se iza toga biznisa na kraju krije i jedna zloupotreba interesa od strane premijerke Srbije i od strane premijera Crne Gore, jer ukoliko su dvije vlade stale iza te klinike, ukoliko bi se to ispostavilo kao tačno, to je onda zaista nevjerovatan skandal, evropskih razmjera. U tom smislu bi bilo potrebno da reaguju čak i neke međunarodne institucije- ističe Božović.

Sa njim je saglasan i novinar Predrag Popović, koji podsjeća na izjavu brata crnogorskog premijera, Džihana Abazovića, koji je rekao da su vlasnici klinike BioCell isključivo ljekari.

Što se naravno pokazalo netačnim jer je dovoljno da se pogledaju podaci iz srpskog APR-a (Agencije za privredne registre) i da se vidi da je samo 10% vlasništva u posjedu ljekara koji su angažovani u toj klinici, a 90% vlasništva ima kompanija sa Kipra. Mi smo pokušavali da dođemo do tih podataka, da se otkrije kompletna vlasnička struktura, ali to je jako teško jer je riječ o offshore kompaniji- objašnjava Popović.

Zabrinjava prikrivanje vlasničke strukture novootvorne bolnice, ističu sagovornici, kao i to što brat crnogorskog premijera i partnerka Ane Brnabić, imajući u vidu značaj funkcija koje članovi njihovih porodica obnašaju, ne nalaze za shodno da objasne javnosti odakle im novac za jednu od najmodernijih klinika u Evropi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare