Bogdanović: Poraz države ako Kotor izgubi status u UNESCO i Durmitor bude stavljen na crvenu listu

Informacije o tome šta će se dogoditi na predstojećem Samitu UNESCO, koje su saopštene javno od strane državnih zvaničnika, najveći su mogući poraz Crne Gore, kazao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS)  Aleksandar Bogdanović, komentarišući navode direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdića da će taj grad izgubiti svoje zvanje značajnog kulturno-istorijskog područja.

Da je drugo vrijeme, navodi Bogdanović, ovakva vijest uzdrmala bi iz temelja javnu scenu i ne bi se dešavalo da to na pres konferenciji, usputno saopštavaju kako bi uskoro naš znameniti lokalitet mogao izgubiti status kulturno-istorijskog područja, a da će Durmitor ubuduće biti na crvenoj listi.

“Ne znamo da li je iko u državnoj administraciji danas svjestan kakav je skandal uopšte i sama mogućnost da se to dogodi? Ali, nažalost, ništa ne iznenađuje, pa ni to – jer već godinama i zaštitom životne sredine i kulturnom baštinom i turizmom i svim srodnim pitanjima rukovode potpuno nekompetentna lica, pa rezultat nije ni mogao biti drugačiji”, istakao je Bogdanović u saopštenju.

On dodaje da zbog ovoga neko morati da odgovara jer nas, naglašava, amaterizam vladajućih struktura sada već skupo košta.

“Očekujemo hitnu reakciju svih nadležnih, koji bi najprije trebalo da preispitaju svoju odgovornost, najprije zbog toga što su do danas ćutali o mogućem problemu koji bi po Crnu Goru mogao imati katastrofalne posljedice. I na kraju – šta još treba da se desi pa da se konačno nađe makar jedan pojedinac iz ove nesposobne vlasti koji će barem podnijeti ostavku, ako ništa drugo kao moralni čin nakon katastrofe koju ostavljaju iza sebe”, zaključio je Bogdanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Samo predsjednik Skupštine može pokrenuti zakonodavni okvir

Prethodnih dana sve glasnije se moglo čuti da rokovi cure...Skupština nefunkcionalna, brojni zakoni...

Abazović u Njujorku: Ženama dati više prostora, muškarci se...

On je ocijenio da svijet ne bi trebal da ponavlja iste greške iz...

Promjenljivo vrijeme, na primorju moguća kiša

Na sjeveru biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme. Ujutru...

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare