Bratić i Popović: Intenzivnija saradnja dvije zemlje za dobro svih građana

U nastavku svoje zvanične posjete Srbiji, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, koja predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, održala je sastanak sa Nenadom Popovićem, ministrom bez portfelja Vlade Republike Srbije zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj,saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Nadam se da će ova posjeta biti početak našeg zbližavanja i saradnje, a prirodno je da ona bude prijateljska i bratska“, poručio je ministar Popović istovremeno čestitajući ministarki na dosadašnjem radu.

Tokom sastanka, razmotrene su mogućnosti poboljšavanja saradnje dvije zemlje u razvoju inovacija i digitalizacije u okviru resora Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i o primjeni novih tehnologija i vještačke inteligencije u tim resorima. Popović je ministarku Bratić upoznao sa novim, i inventivnim, projektima inovacione djelatnosti Republike Srbije, progresom koji je zabilježen na planu digitalizacije, inžinjerstva i visoke tehnologije i, ovom prilikom, ponudio bilateralnu saradnju.

Ministarka Bratić se, u svoje ime, i u ime Vlade Crne Gore, zahvalila na prijateljskoj dobrodošlici i poručila da je tehnološki razvoj u našem vremenu izuzetno važan i da treba raditi, u punom kapacitetu, na osnaživanju saradnje i partnerstva u okviru pomenutih oblasti.

Tema sastanka su bili i projekti za visoke tehnologije i inovacije u oblasti medicine. U tom smislu pomenut je SEEIIST, jedan od najozbiljnijih i najznačajnijih međunarodnih projekata u ovoj sferi na kome, pored ostalih partnerskih država, uspješno sarađuju Crna Gora i Srbija.

Sagovornici su usaglasili da, u budućnosti, treba nastaviti sa intenzivnijom saradnjom za dobro svih građana obije zemlje, a ministarka Bratić je iskoristila priliku da ministra bez portfelja Republike Srbije, Nenada Popovića, pozove da posjeti Crnu Goru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

O genocidu bez ali…

Za Antenu M piše Aleksandar Radoman Haška presuda Ratku Mladiću i...

Mihailo: Napad na spomenik koji simbolizuje najveće vrijednosti CG,...

I to nije prvi put da se događa u Nikšiću, istakao je mitropolit CPC, ističući da je...

Marković: Odbijanje kandidature Bjelice čist revanšizam i politički obračun

On je istakao da nova vlast politiku sprovodi i na Univerzitetu Crne Gore suprotno nauci, struci i...

Medojević: Krivokapić prijetnja demokratiji i ustavnom poretku

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal...

Bajden i Putin razgovaraju, ali se ne slažu

Znak da s teško narušenim američko-ruskim odnosima opet ide u nabolje, ruski predsjednik je spomenuo već na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare