Bratić odlučila: Zimski raspust predviđen za učenike, ne za zaposlene

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić uputila je juče saopštenje direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova u kojima navodi da nastavnici ne mogu da koriste zimski odmor, kako navodi, jer je zimski raspust školski raspust za učenike a ne za zaposlene.

“U skladu sa dogovorom sa Sindikatom prosvjete Crne Gore, obavještavamo vas da godišnji odmor u toku zimskog školskog raspusta ne koriste nastavnici koji su zaposleni na određeno i neodređeno radno vrijeme. Ovo iz razloga jer je zimski raspust školski raspust predviđen za učenike, a ne za zaposlene”, navodi se u saopštenju koje je upućeno direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hrvatska zagovara što skorije članstvo Crne Gore u EU

Od preuzimanja funkcije ministra, kako navode iz resora, “ovo je prva dolazna posjeta Prijestonici na ministarskom nivou”.

PKCG: Sa ambasadorom Japana o jačanju ekonomske saradnje

U razgovorima su, kako je saopšteno, učestvovali predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, potencijalnih investitora koji...

Sergej Lavrov u Beogradu 7. juna

Prema pisanju tog portala, on će se u Beogradu sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Državljanin Belgije stradao na Komovima

Državljanin Belgije stradao je tokom planinarenja na Komovima, potvrđeno je portalu RTCG iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Književno veče “Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari” u Herceg Novom

Književno veče "Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari" biće održano večeras od 20 sati u Kući nobelovca Iva Andrića...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Tanjuška
Tanjuška
15/12/2020•15:46 15:46

Razlog ovom dopisu je što su direktori NEZAKONITO zaposlenima na određeno vrijeme u tom periodu davali godišnji odmor. Ali važno je da vi kritikujete.