CHO: Najoštrije osuđujemo brutalne i opasne prijetnje upućene Anteni M, očekujemo promptnu reakciju UP i MUP

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) najoštrije osuđuje brutalne i opasne prijetnje koje su upućene Anteni M.

“Očekujemo promptnu reakciju Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova i pronalaženje počinilaca koji su uputili prijetnje bombaškim napadom. Očekujemo da se, ovim povodom, oglase i kolege iz nevladinog sektora koji prate rad medija i stanje u medijskoj zajednici u Crnoj Gori, ali i Vlada Crne Gore – odnosno Ministarstvo kulture i medija. Njihova reakcija mora u svemu odgovarati proklamovanim ciljevima nove Vlade, ali i obavezama koje je Crna Gora preuzela u kontekstu naše evropske agende”, navode iz CHO.

Kako poručuju, “cijenili bismo, takođe, da se riječ podrške i ohrabrenja za nesmetani rad Antene M i njenih novinara čuje i od predstavnika iz diplomatske zajednice u našoj zemlji”.

Antena M – portal i radio – je, kako smatraju, glasilo koje nije, od svog osnivanja, bez izuzetka i bez ijednog primjera, na bilo koji način povrijedilo principe društveno odgovornog i, kako navode, profesionalnog izvještavanja i komentarisanja događaja u Crnoj Gori i u inostranstvu.

“Antena M – njeno uredništvo i njeni novinari – zaslužuju snažnu – jasnu i nedvosmislenu – podršku i zaštitu.

Slobodna javna riječ i sloboda medija su postulat svakog demokratskog društva. One su pretpostavka i osnov za napredovanje našeg društva i za dalji razvoj demokratskih vrijednosti. U odnosu prema novinarima koji su izloženi pritiscima i prijetnjama ne smije biti dvostrukih standarda, ignorisanja i marginalizacije od strane vlasti i nadležnih državnih organa”, zaključuju iz CHO.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare