Čirgić: Građani bez ljekova zbog neodgovorne vlasti

Crna Gora još uvijek nema budžet i pitanje je kada će ga Skupština izglasati. Zbog neodgovornog odnosa vlasti prema građanima i državi mnogi sektori javne uprave nijesu na potrebnom nivou, jer nedostaje novca, a samim tim je planiranje javnih nabavki otežano i neizvjesno. Nabavka ljekova i potrošnog medicinskog materijala od početka godine ne teče kako je planirano. Bivši direktor Fonda za zdravstvo Sead Čirgić upozoravao je da će doći do nestašice i da Ministarstvo zdravlja neće biti u mogućnosti da kupi potrebne količine ljekova i potrošnog materijala.

“Najavljivao sam moguće probleme vezano za nabavku ljekova i potrošnog medicinskog materijala još u januaru. Upozorio sam do čega to može dovesti. Vidjeli smo u par navrata da je bilo problema u snabdijevanju zdravstvenog sistema sa ljekovima. To se može provjeriti jer su informacije dostupne. Rezultat toga je to da građani nijesu mogli doći do potrebnih ljekova, pa su podnosili zahtjeve za refundaciju prema Fondu zdravstvenog osiguranja. Ako bi dobili te podatke iz fonda kolika je refundacija po osnovu kupljenih ljekova vidjećemo da je ona višestruko veća u odnosu na prošlu godinu, što govori da imamo taj poremećaj u snabdijevanju. Ako se ovo stanje  produži, a najave su iz Ministarstva zdravlja da hoće, onda bi ušli u veliki problem“, zaključuje Čirgić za Gradski portal.

Ovaj je portal je pokušao da dobije izjave od direktora Fonda za zdravstvo Dragoslava Šćekića i predstavnika Ministarstva zdravlja, međutim nijesu se javljali na njihove pozive.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Adžić: Spremni smo za vanredne izbore, do njih će...

On je dodao i kako su spremni za lokalne izbore, te da će do vanrednih na državnom...

Velika Britanija šalje 200 vojnika koji će se priduržiti...

„Nakon zahteva vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu i odobrenja Sjevernoatlantskog saveta, Ujedinjeno Kraljevstvo će u narednim...

El Ninjo je još uvijek tu, nismo ni svjesni...

El Ninjo je jedna od tri faze južne oscilacije, koja prati promjene temperature vode u Tihom okeanu....

Otvoren Senior fest u Podgorici

Svečanosti je prisustvovala predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović. Ona je istakla da...

Isak o Dodikovim najavama mirnog razlaza: Milorade, imamo dovoljno...

"Milorade, ti jedino možeš 'mirno otići' s bosanskohercegovačke političke scene i još 'mirnije ući' u sudnicu Suda...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare