Čirgić: Građani bez ljekova zbog neodgovorne vlasti

Crna Gora još uvijek nema budžet i pitanje je kada će ga Skupština izglasati. Zbog neodgovornog odnosa vlasti prema građanima i državi mnogi sektori javne uprave nijesu na potrebnom nivou, jer nedostaje novca, a samim tim je planiranje javnih nabavki otežano i neizvjesno. Nabavka ljekova i potrošnog medicinskog materijala od početka godine ne teče kako je planirano. Bivši direktor Fonda za zdravstvo Sead Čirgić upozoravao je da će doći do nestašice i da Ministarstvo zdravlja neće biti u mogućnosti da kupi potrebne količine ljekova i potrošnog materijala.

“Najavljivao sam moguće probleme vezano za nabavku ljekova i potrošnog medicinskog materijala još u januaru. Upozorio sam do čega to može dovesti. Vidjeli smo u par navrata da je bilo problema u snabdijevanju zdravstvenog sistema sa ljekovima. To se može provjeriti jer su informacije dostupne. Rezultat toga je to da građani nijesu mogli doći do potrebnih ljekova, pa su podnosili zahtjeve za refundaciju prema Fondu zdravstvenog osiguranja. Ako bi dobili te podatke iz fonda kolika je refundacija po osnovu kupljenih ljekova vidjećemo da je ona višestruko veća u odnosu na prošlu godinu, što govori da imamo taj poremećaj u snabdijevanju. Ako se ovo stanje  produži, a najave su iz Ministarstva zdravlja da hoće, onda bi ušli u veliki problem“, zaključuje Čirgić za Gradski portal.

Ovaj je portal je pokušao da dobije izjave od direktora Fonda za zdravstvo Dragoslava Šćekića i predstavnika Ministarstva zdravlja, međutim nijesu se javljali na njihove pozive.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Prosvjetarima veće plate od 1. januara

“Neophodno je preuzeti potrebne aktivnosti u cilju unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika”, zaključeno je...

Kabinet premijera: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici

''Kada su u pitanju navodi medija o novom zapošljavanju napominjemo da je na...

Villamonte- novo rezidencijalno naselje u zelenoj oazi doline rijeke...

Gradić u blizini Podgoričke vreve, ali i dovoljno daleko od nje - Danilovgrad,...

Abazović: Neki ljudi neće moći da ostanu u ANB-u

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li sumnja da su šef...

Branko Kovijanić novi potpredsjednik Miniborda Tijela evropskih regulatora elektronskih...

BEREC, Tijelo evropskih regulatora za oblast elektronskih komunikacija, osnovano je Uredbom Evropske komisije i Evropskog savjeta...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare