Crnogorski PEN centar: Zaustaviti da se u Crnoj Gori ponovi ukrajinski scenario

Crnogorski PEN centar upozorava Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije, Agenciju za nacionalnu bezbjednost, Tužilaštvo i druge državne organe da hitno reaguju povodom prijetnji koje je Vladislav Pozdnjakov, ruski ekstremist čija je organizacija čak i u Ruskoj Federaciji označena terorističkom, uputio građanskom aktivisti Aleksandru Saši Zekoviću.

“Zeković je prepoznat kao jedan od najagilnijih aktivista za ljudska prava, koji svojim kontinuiranim hrabrim javnim angažmanom ukazuje na brojne probleme s kojima se Crna Gora  suočava, osobito u protekle dvije godine koje je, u velikoj mjeri zahvaljujući ambijentu koji je kreirala Abazović-Krivokapićeva vlada, obilježila fašizacija društva”, naveli su u saopštenju.

Državni organi, kako ocjenjuju, moraju preduzeti sve neophodne mjere kako bi se zaštitila bezbjednost Saše Zekovića, ali i preduzeti sve mjere za onemogućavanje ekstremističkih grupa – od kojih su najbrojnije one direktno povezane s Crkvom Srbije – koje sve učestalije prijete očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori, što potvrđuju i najnovije prijetnje što ih je Pozdnakovljeva organizacija uputila Glavnom gradu.

“Najveća odgovornost za pogoršanje bezbjednosne situacije u Crnoj Gori danas je na koordinatoru svih bezbjednosnih službi Dritanu Abazoviću, za čijega je mandata na toj odgovornoj poziciji došlo do urušavanja bezbjednosnoga sistema, njegove kompromitacije i opasne infiltracije stranih službi. Uz prećutni amin zapadnih ambasada u Podgorici, Crna Gora je, iako NATO članica, tako prepuštena putinovskoj agenturi na milost i nemilost. Posljednji je trenutak da se taj proces zaustavi te spriječi da se u Crnoj Gori ponovi ukrajinski scenario”, zaključili su iz PEN centra.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Milatović o izjavi Brnabić: Izgleda da licemjerju ni nebo...

"Abolicija za dokone granične policajce MUP Srbije koji su bez znanja državnog vrha maltretirali naše poslanike više...

Crna Gora se hrabro borila protiv Španije, ipak ništa...

Tim Vladimira Gojkovića je pružio sjajan otpor Španiji. Podmlađene ajkule dobro su parirale jednom...

VIDEO: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi...

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji...

Vlahović: Ovo je nevjerovatno samoponiženje, ostaće kao primjer sramote!

"Ovo je nevjerovatno samoponiženje. Ostaće kao primjer sramote", poručio je Vlahović te dodao:

Austrija: Bujica nosi sve pred sobom, proglašeno vanredno stanje

Jake padavine su pogodile ovu oblast u noći između utorka i srijede. Na tom...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare