Demokrate: Šta će Abazoviću kriptovani telefon

Demokratska Crna Gora optužila je predsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da ga je na vlast dovela 'kripto-mafija' kako bi im služio.

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA, u kojem su kazali da su Demokrate postale ono što su nekad bili radikali u Srbiji.

“Nervozna je jasna: razobličena kriminalna veza Abazovića sa Zvicerom. Dokazali smo da je Abazović u sred SKAJ afere imao kriptovani telefon sa tom aplikacijom, prinudili ga da o tome priča javno i da prizna da ga je koristio. Na stranu sve jeftine demagogije, pravo pitanje je šta će Abazoviću kriptovani telefon, kad ga na primjer nemaju ni direktor ANB-a ili Specijalni državni tužilac? I tu je svakom odgovor jasan: pošteni ljudi u Crnoj Gori, koji imaju poštene namjere ne komuniciraju preko SKAJ aplikacije. Ali sada svako zna i kako je pobjegao Radoje Zvicer i kako se štite Lazovići i Milovići u bezbjednosnom sektoru. Jasno je i zašto smo mi hapšeni, zašto su nam fabrikovane afere, a posebno je jasno zašto je tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić praćen od strane Kavačkog klana, dok je Abazović imao kriptovani telefon, i zašto su i nakon praćenja Bečića Ljubo Milović i Lazovići ostali netaknuti u bezbjednosnom sektoru, kojima je šef bio upravo Abazović”, navodi se u reagovanju Demokrata.

Iz Demokrata su rekli da ne treba trošiti riječi o poslaniku GP URA Milošu Konataru koji je, kako tvrde, ranije na sjednici skupštinskog odbora ničim izazvan vrijeđao i provocirao kolegu poslanika riječima: “ti si p…a, a Demokrate su splake”, a onda danas u plenumu “kazao da je Martinović seljačina”. Kazali su da se radi o poslaniku “šešeljevsko-prostačkih manira, istrošenog u prevarantskim dilovima sa DPS-om”.

“Ma koliko pokušavali tom primitivno-populističkom vikom, nikad vi nećete biti Zoran Đinđić, niti u istu rečenicu s njim možete. Jer Zoran Đinđić nikad nije izdao svoje birače i otišao sa svojim progoniteljima. Razumite jednom: što se tiče bezobraznog poređenja Abazovića sa pokojnim premijerom Đinđićem, imalo bi smisla da je Đinđić nakon 5. oktobra pozvao Miloševića i SPS da mu podrže Vladu, a da on SPS-u omogući vršenje najodgovornijih državnih funkcija uprkos rezultatima izbora. Ali nije. A, vi ste baš to uradili. I zato zvečite uprazno, bez ozbiljnosti, bez istine, bez težine. Zato ste vi oni koje su na vlast doveli sljedbenici i naslednici SRS-a i Šešelja u Beogradu i Podgorici, kod kojih ste bili na konsultacije prije formiranja 43. Kripto-Vlade. Na kraju, pametnom dosta: Đinđića je ubila mafija, protiv koje se borio, dok je Abazovića kripto-mafija dovela na vlast da joj služi”, zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Saradnja CEDIS – a I EBRD-a na projektima ‘pametnih...

''Projekti koje CEDIS planira da realizuje se poklapaju sa...

MRSS: Subota, nedjelja i ponedjeljak neradni dani za zaposlene...

''Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Službeni list...

VOJINOVIĆ: Očekujem da ministar prosvjete bude protiv potpisivanja ovakvog...

"Želim da vjerujem da to jeste i principijelni stav gospodina Vojinovića i da...

Uprava policije demantuje: Nije izdato naređenje o pripravnosti i...

- Navodi iz predmetne objave su netačni i niko od rukovodilaca Uprave policije nije dao bilo kakvo...

Eraković optužio IJZ i MZ za katastrofalne procente vakcinacije...

Ovaj rezultat je ocijenio katastrofalnim i kazao da je ova stopa vakcinacije vraćanje u srednji vijek. Konstatovao...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Zizkov
Zizkov
27/05/2022•15:56 15:56

Da bi se vi cudili hahahahaj…