“Deponija” nastavlja pozitivan trend poslovanja

Dok se većina privrednih djelatnosti od početka pandemije koronavirusa do danas suočava sa osjetnim padom poslovanja, „Deponija“ d.o.o. Podgorica nastavlja da bilježi pozitivan trend poslovanja.

“Zahvaljujući dobroj organizaciji posla, ažurnosti u rješavanju zastoja i tekućih problema, motivacijom dijela zaposlenih čiji je broj zbog predostrožnosti od širenja epidemije dugo bio sveden na minimum, Deponija d.o.o. Podgorica je uspjela da održi optimalno poslovanje, ali da istovremeno u mnogim segmentima čak i poboljša rezultate svog rada”, navode u saopštenju.

“S tim u vezi, u ovom kriznom periodu ostvarili smo veći procenat tretiranja količina komunalnog otpada u odnosu na prethodne godine. U Pogonu za tretman čvrstog komunalnog otpada procenat obrađenih reciklabilnih materijala, koji je ujedno i najvažniji i za naše preduzeće i društvenu zajednicu, značajno je veći čak i u odnosu na početak 2020. godine”, ističu oni.

Tretirani komunalni otpad će, kako dodaju, već tokom novembra ove godine premašiće količine iz 2017. i 2018. i dostići rezultate iz 2019. godine i pored toga što je Reciklažni centar bio van pogona skoro mjesec dana usljed preduzetih mjera protiv širenja pandemije.

“Takav porast bilježe: količine izdvojenog kartona (6% više u odnosu na 2019. i 34% više u odnosu na 2018. godinu), zatim miješane plastike za koju očekujemo da će duplo premašiti količine iz prošle godine i prevazići za sad rekordnu 2017. godinu, jer već sada imamo rast od 68% u odnosu na 2019. godinu, PET plastika čije će količine, prema sadašnjem trendu, prevazići rezultate posljednje tri godine (za prvih 10 mjeseci ove godine ostvarili smo 92% prošlogodišnjeg rezultata). Izdvojeni aluminijum će već u toku ovog mjeseca prevazići rekord iz 2017. godine i imati više nego dupliran rezultat iz 2019. (trenutno bilježi rast od 68% u odnosu na 2019. godinu), a unapređenje poslovanja uočava se i u ostalim segmentima djelatnosti našeg društva”, zaključuju oni.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UP: U prostorijama Pčelarske organizacije u Nikšiću zatečeno šest...

"Ovih šest osoba je pristupilo u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Nikšić radi prikupljanja obavještenja na okolnosti navedene...

Glasao Andrija Mandić

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

Aleksa Bečić glasao u Podgorici

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

Bokan: Ovo je prva nagrada koju osvajam u Crnoj...

Prvi put su se za trofej u nacionalnom Kupu borila dva kluba iz Herceg Novog, a kao...

DPS: Izborni proces protiče uz opstrukcije i pokušaje zastrašivanja

“Dok aktivisti kandidata Jakova Milatovića u Baru prijete “ćeranjem”, u Nikšiću se upada u štabove našeg predsjedničkog...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare